Να φύγουμε από το ΟΑΚΑ, ας πάμε «Σεραφείδειο»

ΑΕΚ - Άρης
Γιατί; Θα με ρωτήσετε δικαίως βλέποντας τον τίτλο. Διότι η ήττα από τον Άρη ήταν η έκτη (6η) στο ΟΑΚΑ στο φετινό πρωτάθλημα (σε 15 μέχρι τώρα παιχνίδια), επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

Ακόμη και στην χρονιά του υποβιβασμού είχαμε μία λιγότερη (5), όπως και πέρυσι και μάλιστα σε 18 παιχνίδια! Και θα ρωτήσετε εκ νέου; Αυτό (μας) φταίει; Πιθανότατα όχι, αλλά το ότι έχουμε περισσότερες ήττες στο ΟΑΚΑ παρά εκτός έδρας κάτι δείχνει. Ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους το (κουκλί) «Σεραφείδειο» ίσως βοηθήσει.

Και πως θα γίνει αυτό (θα ξαναρωτήσετε) αφού ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από την χωρητικότητα του νέου γηπέδου στα Σπάτα. Δεν ξέρω, ας γίνει μία συμφωνία της ΠΑΕ με τους κατόχους για το κοινό όφελος. Με καλή θέληση κάτι θα βρεθεί μπας και σωθεί η χρονιά (κάτι που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δείχνει πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο)!

Τι μας λέει η διοργανώτρια Super League:

Πρώτη φορά η ΑΕΚ έξι ήττες εντός έδρας

«Όταν η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο "Σπύρος Λούης" από τον ΠΑΟΚ, είχαμε επισημάνει ότι ισοφάριζε το ρεκόρ ηττών της. Δεν πέρασαν τρεις εβδομάδες και το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε. Η ΑΕΚ έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της έξι φορές εντός έδρας.

Από Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο στην κανονική διάρκεια, και ΠΑΟΚ και Άρη στα Playoffs. Έχει χάσει τα έξι από τα 15 παιχνίδια της έδρας της. Στο παρελθόν η ΑΕΚ είχε χάσει μέχρι πέντε παιχνίδια στην έδρα της. Το 2012-13, χρονιά του υποβιβασμού της, από Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό και Πανθρακικό σε 15 αγώνες.

Και πέρσι σε 18 αγώνες έχασε από Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη στην κανονική περίοδο και από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα Playoffs. Παράλληλα η ΑΕΚ έφτασε τις 10 ήττες στο πρωτάθλημα, με τις τέσσερις που έχει ακόμα εκτός έδρας.
»

Στα του αγώνα με τον Άρη υπάρχουν πολλά και τίποτα συνάμα να ειπωθούν. Άναρχο, Run 'N' Gun (για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο) παιχνίδι και δύο εις βάρος μας γκολ από επικές γκέλες (για μία ακόμη φορά)! Μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αναρωτιόμουν αν «υπάρχει τρόπος να δεχθείς γκολ που να μην τον έχουμε δει φέτος στην ΑΕΚ». Φαίνεται πως υπάρχει και μόλις τελειώσει η σεζόν προτείνω να φτιαχτεί ένα βίντεο με τα γκολ που έχουμε δεχθεί. Bloopers κανονικό, θα γίνει viral.

Ερωτήσεις - απορίες - επισημάνσεις:

➽ Γιατί Run 'N' Gun αφού παιχνίδι αφού γνωρίζουμε ότι η ομάδα δεν μπορεί να το υποστηρίξει; Το γρήγορο τέμπο και η μπάλα πάνω - κάτω αφορούν καλοδουλεμένες ομάδες. Είναι (και) η φετινή ΑΕΚ τέτοια; Προσπαθώ να θυμηθώ αν υπήρξε αγώνας στην φετινή σεζόν που να κέρδισε η ΑΕΚ με τέτοιου τύπου παιχνίδι. Σίγουρα πάντως όχι ντέρμπι.

➽ Η τετράδα μπροστά (Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο) προσφέρει ταχύτητα και μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό παικτών την πίεση ψηλά. Εκτός από το "τυράκι" όμως, υπάρχει και η "φάκα". Η συγκεκριμένη τετράδα δεν μπορεί να δημιουργήσει και κατ' επέκταση να απειλήσει.

Με τον Άρη σκόραρε το δεξί μπακ (Ρότα), με τον Ολυμπιακό ο αμυντικός χαφ (Σιμάνσκι), με τον ΠΑΟΚ ο... κανένας και με τον Παναθηναϊκό ο Άμραμπατ με πέναλτι. Δηλαδή μέχρι τώρα στα play off γκολ από τους επιθετικούς δεν παίρνεις (εκτός του πέναλτι).

Η τελευταία φορά που σκόραρε επιθετικός της ΑΕΚ σε κανονική ροή αγώνα ήταν έναν μήνα (και βάλε) πίσω. Στις 6 Μαρτίου όταν ο Αραούχο άνοιγε το σκορ στο φινάλε της κανονικής περιόδου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (το άλλο το είχε βάλει ο Τζαβέλλας). Το αμέσως προηγούμενο γκολ επιθετικού της ΑΕΚ μας γυρίζει στις 20 Φεβρουαρίου (ο Καρίμ Ανσαριφάρντ το δεύτερο τέρμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα).

➽ Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Βράνιες - Τζαβέλλας φάνηκε από την αρχή ότι δεν "κολλάει". Δεν μπορώ να ξέρω τον λόγο. Δεν ταιριάζουν τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει "χημεία" μεταξύ τους; Δεν γνωρίζω. Βλέπω όμως (όπως και όλοι υποθέτω) ότι δεν "τραβάει.

Να κάνω μία "χαζή" ερώτηση; Με το κέντρο άμυνας να μπάζει γιατί παροπλίστηκε πλήρως ο Σβάρνας; Οι μόλις επτά συμμετοχές του (289 αγωνιστικά λεπτά) στο φετινό πρωτάθλημα (εκ των οποίων μόλις μία πλήρες ενενηντάλεπτο - προσπερνώ ότι αγωνίστηκε και δεξί μπακ) σημαίνει (προφανώς) ότι οι τρεις πρώτοι στην ιεραρχία στόπερ (Βράνιες, Τζαβέλλας, Μήτογλου) έβγαλαν μάτια! Σωστά; Έχω ξαναρωτήσει, τι διάολο διαχείριση είναι αυτή; Σε ποια σχολή προπονητικής ή ψυχολογίας διδάσκεται;

➽ Ο Τσιντώτας μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Η απόφαση της ΑΕΚ όταν το καλοκαίρι του 2020 πούλησε τον Μπάρκα και αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει, αλλά να πορευθεί με Τσιντώτα και Αθανασιάδη με βρήκε σύμφωνο. Δεν ξέρω αν έχει βαλθεί να μας "τρελάνει" (όπως το να βγάζει ένα "άπιαστο" και στο καπάκι να "τρώει" αστείο γκολ) ή προλάβαμε και τον τρελάναμε εμείς πρώτα.

Πάντως αν το περασμένο καλοκαίρι είχαμε παραχωρήσει τον Τσιντώτα (πχ στην Σερίφ) και κρατούσαμε τον Αθανασιάδη για δεύτερο τερματοφύλακα είμαι σίγουρος πως ότι γράφεται για τον Τσιντώτα θα γραφόταν για τον Αθανασιάδη και ο Τσιντώτας θα "έβγαζε" μάτια με την Σερίφ και στο πρωτάθλημα και στο Champions League. Είμαι τόσο σίγουρος που πάω και στοίχημα (παρότι ως υπόθεση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί).

Οι αριθμοί του αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ:

Υπάρχουν δύο στατιστικές κατηγορίες που αναδεικνύουν την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ. Η πρώτη φορά την κατηγορία "Επεμβάσεις" όπου ή ΑΕΚ είχε μόλις 13, έναντι 42 του Άρη! Η δεύτερη αφορά τα "Γεμίσματα" όπου η ΑΕΚ είχε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, 55 γεμίσματα (20 εύστοχα), την στιγμή που ο Άρης είχε μόλις 11 (5 εύστοχα).

Με 55 γεμίσματα και χωρίς κλασικό φορ περιοχής (για να τα εκμεταλλευθεί - ο Αραούχο είναι άλλου τύπου σέντερ φορ), απλά δεν αναπτύσσεσαι ορθολογικά και προκαλείς την... τύχη σου! Κατά τα άλλα, μία τελική περισσότερη για τον Άρη (15-16), έξι περισσότερα κλεψίματα (16-22) και τέσσερα λιγότερα λάθη (42-38) για τους φιλοξενούμενους.

Γράφει για την νίκη του Άρη η διοργανώτρια Super League:

Μετά από 27 χρόνια

«Ο Άρης είχε νικήσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την ΑΕΚ πριν από δύο μήνες στην κανονική διάρκεια. Νικώντας κα τώρα, κατάφερε δύο διαδοχικές νίκες εναντίον της, αλλά και δύο νίκες στο ίδιο ημερολογιακό έτος για πρώτη φορά από το 1995.

Τότε είχε νικήσει στις 9 Απριλίου 2-1 και στις 10 Σεπτεμβρίου πάλι 2-1, και τα δύο παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη. Διαδοχικές νίκες επί της ΑΕΚ, με το ένα παιχνίδι εκτός έδρας, είχε να κάνει ο Άρης από το 1988-89, τη μοναδική φορά στην ιστορία, που νίκησε την ΑΕΚ μέσα έξω.
»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Γιατί δεν σκοράρουν οι μέσοι;

Meet and Greet the Legends | Steven Zuber

Αποχαιρετούμε τον Steven, αλλά έχουμε και ντέρμπι σήμερα...

Σπάει τα κοντέρ ο Ζίνι στην Λιβαδειά

Καλή εμφάνιση, όχι καλό σκορ...