Καλή συνέχεια Ezequiel (Ponce)

Ezequiel Ponce
Παρελθόν και τυπικά από το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ αποτελεί ο Έκι Πόνσε (Ezequiel Ponce). Αποτελεί την υψηλότερη πώληση της ΠΑΕ (ιστορικά) και ο ίδιος θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα εκατομμύριο επιπλέον ετησίως (σύμφωνα με ότι γράφεται τουλάχιστον). Όλοι κερδισμένοι, σωστά; Μμμ δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Κατανοώ ότι (ιδιαίτερα) στο (σύγχρονο) ποδόσφαιρο πρέπει να πουλάς και να αγοράζεις την κατάλληλη στιγμή. Τουλάχιστον αν δεν σε... λένε Ρεάλ, Σίτι ή Παρί (και μερικές ακόμη)! Κατανοώ επίσης ότι η λογική έσοδα - έξοδα, στην οποία έχει δομηθεί (ορθότατα κατ' εμέ) η ΑΕΚ επιβάλει (και) να πουλάς και να αγοράζεις.

Στην περίπτωση του Πόνσε αποχαιρετήσαμε τον κορυφαίο σκόρερ της ΑΕΚ τα τελευταία (πολλά) χρόνια. 37 φορές "μάτωσε" τα αντίπαλα δίχτυα σε δύο σεζόν (2018-19 και 2023-24) που φόρεσε τον δικέφαλο με τα κιτρινόμαυρα. 21 γκολ στην πρώτη θητεία του (τα 16 στο πρωτάθλημα) και 16 στην δεύτερη (15 στο πρωτάθλημα).

Ταίριαζε στα (αγωνιστικά) "θέλω" του Αλμέιδα; Θέμα που έχει "σηκώσει" μεγάλη συζήτηση. Νομίζω πως ναι, με δεδομένο ότι τον γνωρίζαμε όταν τον αποκτούσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Ξέραμε ποιος είναι, πως αγωνίζεται, ποια τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αν δεν ταίριαζε στα "θέλω" του Αλμέιδα τότε κακώς τον πήραμε πέρυσι.

ΥΓ.1 Χάριν αστεϊσμού: ο Πόνσε ήρθε και τις δύο φορές σε (εν ενεργεία) πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Και στις δύο θητείες του βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Κι ένα δεύτερο, η ΑΕΚ αποτελεί το... σωσίβιο του Έκι!

Δύο φορές ήρθε και "έφτιαξε" την καριέρα του και την στατιστική του. Την πρώτη φορά πήρε (ακριβή) μεταγραφή στην Σπαρτάκ Μόσχας και την δεύτερη το καλύτερο συμβόλαιο της ζωής του στο MLS. Όποτε "μπλοκάρει" έρχεται στην ΑΕΚ και η καριέρα του παίρνει την... ανιούσα! Καρμική σχέση.

ΥΓ.2 Έχουν αποχωρήσει ήδη οι δύο (από τους τρεις) σέντερ φορ της ομάδας και παραμένει (ακόμη) το ερωτηματικό με τον Σέρχιο, καθώς το διαφαινόμενο διαζύγιο δεν έχει επισημοποιηθεί. Δηλαδή η ΑΕΚ χρειάζεται τουλάχιστον δύο (πρώτης γραμμής) μεταγραφικές προσθήκες στην επίθεση. Για να δούμε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Καλή τύχη Θεοδόση (Μαχαίρα)...

Τριάρα σε χωράφι...

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

1.200 οι νίκες - Στην κορυφή ο Μπάγεβιτς

Έγινε το σωστό με τον Ραντόνια;