Χαιρετίζουμε την παραμονή του Alexander Callens

Alexander Callens
Την φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσει να φορά για ακόμη δύο χρόνια ο Αλεξάντερ Κάλενς (Alexander Martín Callens Asín). Ο 32χρονος διεθνής Περουβιανός κεντρικός αμυντικός αγωνίσθηκε και πέρυσι στα κιτρινόμαυρα, ως δανεικός από την Τζιρόνα.

Αγωνίσθηκε μόνο στο πρωτάθλημα (στην Ευρώπη δεν είχε δηλωθεί και στα δύο παιχνίδια του κυπέλλου με τον Άρη δεν χρησιμοποιήθηκε) και κατέγραψε 25 εμφανίσεις (2,292 αγωνιστικά λεπτά), με απολογισμό δύο (2) τέρματα σε είκοσι (20) τελικές προσπάθειες, μοίρασε 42 πάσες, υπέπεσε σε 32 λάθη, κέρδισε εννέα (9) φάουλ - υπέπεσε σε 38 και αντίκρισε επτά (7) φορές την κίτρινη κάρτα.

Όλα αυτά (τα στατιστικά) με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League. Συμφωνώ (όχι πως έχει και καμία... βαρύτητα στον οργανισμό της ΑΕΚ η απόψή μου) απόλυτα με αυτή την εξέλιξη. Μου "κάνει" ο Κάλενς, κυρίως για τον λόγο που τον αποκτήσαμε πέρυσι. Μία αξιόπιστη εναλλακτική του Μουκουντί (και μάλιστα με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά).

Κατανοώ ότι ο μέσος φίλαθλος - οπαδός πιθανά θα ήθελε στην θέση του (και των υπολοίπων στόπερ) τον Αντόνιο Ρίντιγκερ και τον Φαν Ντάικ (αν και εκεί θα γκρίνιαζαν οι... επαγγελματίες γκρινιάρηδες καθώς και οι δύο είναι άνω των τριάντα), αλλά λίγος ρεαλισμός δεν (νομίζω ότι) βλάπτει.

Μία απορία μονάχα: διαβάζω στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ πως η ομάδα θα κινηθεί και για άλλον κεντρικό αμυντικό (χωρίς αυτό να συνδυάζεται με πώληση του Μουκουντί). Με δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη στο ρόστερ τέσσερις στόπερ (Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου και Κάλενς) και για εκείνη την θέση υπολογίζεται και ο Χατζισαφί (όπως έχει πει ο Ματίας), ενώ υπάρχει (έστω και ως... έκτη λύση) ο νεαρός Χρυσόπουλος (για τον οποίο η ΑΕΚ δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό) και ο Σιμάνσκι (σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης), για ποιον λόγο ακριβώς χρειαζόμαστε και άλλον στόπερ (χωρίς να φύγει κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες);

Ο Αλεξάντερ Κάλενς γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1992 στην πόλη Καγιάο του Περού και έχει ύψος 1,86. Άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του τοπικού συλλόγου Sport Boys και με αυτή την ομάδα πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία της χώρας την σεζόν 2010-11 (31 συμμετοχές - 1 γκολ).

Στην συνέχεια βρέθηκε στην Ευρώπη και στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και αγωνίστηκε κυρίως με την δεύτερη ομάδα της. Το 2015 πήγε στην Νουμάνθια (40 συμμετοχές και 3 γκολ στην Segunda Division τη διετία 2015-17) και ακολούθησε μία πενταετία στο MLS με την New York City. Αυτός ήταν πιθανότατα ο πιο σημαντικός σταθμός της καριέρας του, με συνολικά 193 αγώνες και 15 γκολ, συμμετέχοντας στην κατάκτηση του MLS Cup 2021.

Τον Ιανουάριο του 2023 τον απέκτησε Τζιρόνα, με την οποία αγωνίστηκε σε έξι ματς της Primera Division, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβρη βρίσκεται στην ΑΕΚ. Έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών του Περού το 2013 και βρίσκεται σταθερά μέσα στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος (μάλιστα αυτή την περίοδο αγωνίζεται στο Copa America).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την αγορά του Αλεξάντερ Κάλενς:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Τζιρόνα για την αγορά των δικαιωμάτων του Αλεξάντερ Κάλενς. Ο διεθνής Περουβιανός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2023 ως δανεικός από την ισπανική ομάδα και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 25 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, πετυχαίνοντας δύο γκολ.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η όμορφη και διδακτική ιστορία του Λάζαρου Ρότα

Η «μυθική» εμφάνιση του Ρότα στο Wembley!

Η «κατάρα» της δεύτερης αγωνιστικής

Καλώς ήρθες Paolo (Fernandes) στην ΑΕΚ!

1-0 την Νόα και... τέλος η Ευρώπη!