Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

ΑΕΚ
Μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου η ΑΕΚ (κι εμείς μαζί της). Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, 21:00. Πρώτο παιχνίδι του δευτέρου προκριματικού γύρου του UEFA Conference League. Στο (μέχρι τώρα) διάστημα της προετοιμασίας της η ΑΕΚ έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια:

➢ 28 Ιουνίου 2024 | Άλκμααρ - ΑΕΚ 6-0
➢ 3 Ιουλίου 2024 | ΑΕΚ - Μπέρσχοτ 3-0
➢ 6 Ιουλίου 2024 | Κλαμπ Μπριζ - ΑΕΚ 4-1
➢ 10 Ιουλίου 2024 | Γάνδη - ΑΕΚ 2-2
➢ 18 Ιουλίου 2024 | Ομόνοια - ΑΕΚ 1-1

Αναφορά μετά από κάθε φιλικό απέφυγα να κάνω για πολλούς λόγους (αν και η "εξάρα" από την Άλκμααρ "έτσουξε"). Πρώτον, τα φιλικά αφορούν (ή θα έπρεπε να αφορούν) μόνο τον προπονητή, κανέναν άλλον.

Δεύτερον, η ΑΕΚ πήγε στην Ολλανδία ουσιαστικά χωρίς τις μεταγραφές, χωρίς τους (έξι) διεθνείς (Βίντα, Τσούμπερ, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Κάλενς, Σιμάνσκι) που βρισκόταν σε Euro και Copa America, χωρίς όσους αποχώρησαν (Πόνσε, Αραούχο, Φαν Βέερτ, Σιντιμπέ κλπ), χωρίς όσους δεν υπολογίζονται (όπως οι δύο τερματοφύλακες ή ο Πισάρο) και όσους άργησαν να ανανεώσουν (Άμραμπατ).

Με όλα αυτά τα δεδομένα μπορεί να προκύψει κάποιο (σχετικά ασφαλές) συμπέρασμα από τα φιλικά; Ουσιαστικά η ομάδα που θα δούμε την νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει ελάχιστη σχέση με αυτήν που είδαμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μία παρατήρηση μονάχα (επειδή πολλά ακούσθηκαν από την πλευρά των φιλάθλων για πιθανές αλλαγές συστήματος και τέτοια): σε όλα τα (μέχρι τώρα) φιλικά ο Ματίας χρησιμοποίησε το γνωστό και καθιερωμένο σύστημα που βλέπουμε δύο σεζόν τώρα (με εξαίρεση τα ξεκινήματά στην ΑΕΚ δηλαδή).

Αυτό το κάτι ανάμεσα σε 4-2-3-1 και 4-4-2. Παραλλαγές του, ναι, άλλα συστήματα, όχι. Ούτε 4-3-3 είδαμε, ούτε τριάδα στο κέντρο της άμυνας (3-5-2 ή 3-4-3 δηλαδή). Και επειδή η ΑΕΚ έκανε μόλις μία νίκη στα φιλικά να υπενθυμίσω τι έγινε πέρυσι;

"Πεντάρα" επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ, "τριάρα" στην Αντβέρπ, "τριάρα" στην Τραμπζονσπόρ. Μοίραζε γκολ και... σακούλες η ΑΕΚ στην περσινή της προετοιμασία. Η σεζόν που ακολούθησε δεν την (μας) δικαίωσε. Νομίζω ότι η φετινή εικόνα συνάδει περισσότερο με ομάδα που βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.

(Πέρυσι βέβαια υπήρχε το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League, το οποίο πιθανότατα διαμόρφωσε ανάλογα την προετοιμασία για να είναι η ομάδα όσο πιο "φρέσκια" γίνεται στα προκριματικά του καλοκαιριού.)

Έχοντας γίνει ήδη επτά (μαζί με τον Λαμέλα που δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη) μεταγραφές (τυπικά οκτώ αν συνυπολογίσουμε την αγορά του Κάλενς, ο οποίος αγωνιζόταν πέρυσι στην ομάδα ως δανεικός) και θα γίνουν και άλλες, είναι προφανές ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο, αλλά η Ευρώπη δεν μπορεί να... περιμένει! Υπάρχει πάντως κορμός περσινός, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ΑΕΚ μέχρι να ενσωματωθούν ομαλά όλοι οι "νέοι"...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Καλή τύχη Θεοδόση (Μαχαίρα)...

Τριάρα σε χωράφι...

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

1.200 οι νίκες - Στην κορυφή ο Μπάγεβιτς

Έγινε το σωστό με τον Ραντόνια;