Καλωσορίζουμε τον Odubajo εν αναμονή του Lamela

Moses Adeshina Ayoola Junior Odubajo
Το όνομα του Μόουζες Αντεσίνα Αγιούλα Τζούνιορ Οντουμπάτζο (Moses Adeshina Ayoola Junior Odubajo) προκάλεσε ποικιλόμορφα σχόλια στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ από την στιγμή που ακούστηκε ως ένας πιθανός στόχος για το δεξί άκρο της άμυνας.

Τα περισσότερα (σχόλια) ήταν αρνητικά προσδοκώντας κάτι... περισσότερο (σε όνομα, σε χρηματιστηριακή αξία, σε -μικρότερη- ηλικία;) για τον ποδοσφαιριστής που θα πλαισιώσει τον Ρότα. Ο Οντουμπάτζο αγωνίσθηκε για δύο σεζόν στον Άρη.

53 ματς έπαιξε στο πρωτάθλημα με απολογισμό δύο (2) τέρματα (σε 24 τελικές), μία ασίστ, 168 πάσες, πολλά (185) λάθη. Κέρδισε 94 φάουλ - υπέπεσε σε 68, ενώ αντίκρισε 13 φορές την κίτρινη κάρτα και καμία την κόκκινη. Ολοκληρωμένη άποψη για τον ποδοσφαιριστή δεν έχω. Μόνο στα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ τον είδα και μου άφησε καλή εντύπωση, αλλά μέχρις εκεί.

Συνιστά η απόκτησή του αναβάθμιση σε σύγκριση με τον ποδοσφαιριστή που αντικαθιστά (Σιντιμπέ); Από την άποψη της ποδοσφαιρικής ποιότητας, σε καμία περίπτωση. Από την άποψη όμως της έντασης, των τρεξιμάτων και της δύναμης, σαφέστατα ναι. Το ότι καλύπτει τον Ματίας (τον είχε από την αρχή ψηλά στην λίστα) μου αρκεί. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι, εκεί που κρίνονται όλοι.

Να αναφέρω κάτι επειδή το διάβασα (σε αρκετά) σχόλια (του τύπου, τουλάχιστον τώρα έχουμε δύο παίκτες από δεξιά και δεν θα ξαναδούμε τον Πινέδα εκεί): θα τον ξαναδούμε τον Πινέδα (αν παραμείνει) δεξί μπακ! Η επιλογή του στην συγκεκριμένη θέση δεν γινόταν λόγω έλλειψης δεξιού μπακ.

Συνήθως ο Ματίας τον έβαζε εκεί όταν ήθελε να προσθέσει έναν ακόμη μεσοεπιθετικό στην ομάδα (λόγω των απαιτήσεων της αναμέτρησης). Σε παρόμοια περίπτωση - ανάγκη (όταν αρχίζει και πιέζει ο χρόνος δηλαδή και χρειάζεσαι δημιουργία και γκολ) πάλι τον Ορμπελίν θα (ξανα)φέρει δεξιά για να έχει μία περισσότερη επιθετική επιλογή (ενώ αν άλλαζε απλά τον δεξί μπακ, θα ήταν μονάχα αλλαγή προσώπων).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μόουζες Οντουμπάτζο από τον Άρη. Ο Άγγλος ακραίος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2026. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1993 στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Μίλγουολ και στη συνέχεια μεταπήδησε σε αυτήν της Λέιτον Όριεντ, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στην τετραετία 2010 - 2014 πραγματοποίησε με τη φανέλα της 116 συμμετοχές (16 γκολ, 21 ασίστ), ενώ είχε και τρεις δανεισμούς ενός μήνα στις Σεντ Άλμπανς Σίτι (Οκτώβριος - Νοέμβριος 2010), Σάτον Γιουνάιτεντ (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012) και Μπίσοπς Στόρτφορντ (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012).

Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Μπρέντφορντ, με την οποία την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε σε 48 παιχνίδια (3 γκολ). Οι καλές του εμφανίσεις οδήγησαν τη Χαλ να δαπανήσει περίπου 5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του τον Αύγουστο του 2015.

Στη σεζόν 2015-16 έπαιξε σε 53 παιχνίδια (3 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις, κερδίζοντας στο τέλος με την ομάδα του την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, στάθηκε άτυχος, καθώς ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσεις για τους επόμενους 19 μήνες.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στη Μπρέντφορντ, με την οποία αγωνίστηκε σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν 2018-19 και τον επόμενο Ιούλιο πήρε μεταγραφή στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, με την οποία έκανε 46 συμμετοχές την επόμενη διετία.

Το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς (33 συμμετοχές, 3 ασίστ), ενώ ένα χρόνο αργότερα ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την επόμενη διετία 69 συμμετοχές (2 γκολ, 2 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις. Μόουζες, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Καλή τύχη Θεοδόση (Μαχαίρα)...

Τριάρα σε χωράφι...

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

1.200 οι νίκες - Στην κορυφή ο Μπάγεβιτς

Έγινε το σωστό με τον Ραντόνια;