Φιλική τριάρα, ο Alberto και ο (τρελο)Μαροκινός!

Νόρντιν Άμπραμπατ
Η (ποδοσφαιρική) συμπάθεια της ιστοσελίδας μας στον Νόρντιν είναι δεδομένη. Από τις εποχές ακόμη που "έτρωγε κράξιμο" από τον κόσμο (κι όχι μόνο). Θα μου πεις και ποιος γλίτωσε το κράξιμο εκείνη την σεζόν που τερματίσαμε πέμπτοι και εκτός Ευρώπης!

«Ευχάριστο νέο η επιστροφή του Άμραμπατ» γράφαμε στις 18 Ιουλίου 2022 (όταν μεγάλο κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ δεν τον ήθελε). «Χαιρετίζουμε την ανανέωση του Άμραμπατ!» ετιτλοφορείτο το άρθρο της 30ής Ιουνίου 2023. Δεν χρειάζεται (νομίζω) να τοποθετηθούμε για το αν (κατά την γνώμη μας) έπρεπε να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα και την νέα αγωνιστική περίοδο. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την συμφωνία για νέο συμβόλαιο με τον Νόρντιν Άμραμπατ, διάρκειας ως τις 30 Ιουνίου του 2025. Θα είναι η τέταρτη σεζόν που ο Νόρντιν θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, καθώς βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2021. Έχει ήδη 104 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Έχει πετύχει 20 γκολ κι έχει «σερβίρει» 16 ασίστ, ενώ ήταν από τους πιο σημαντικούς «πυλώνες» του ιστορικού νταμπλ της σεζόν 2022-2023. Πριν από την ΑΕΚ είχε ήδη μια πολύ σημαντική καριέρα σε Αϊντχόφεν, Καϊσέρισπορ, Γαλατασαράι, Μάλαγα, Γουότφορντ, Λεγανιές και Αλ Νασρ. Νόρντιν, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που θα βρίσκεσαι μαζί μας και την σεζόν 2024-2025. Να έχεις υγεία και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές όλοι μαζί κι αυτή την χρονιά.»

Μπρινιόλι τριετίας

Αλμπέρτο Μπρινιόλι
Η μία εκ των δύο θέσεων του τερματοφύλακα που "χηρεύουν" (αν και τυπικά παραμένουν στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς και ο Αθανασιάδης) καλύφθηκε από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Κάτι που ήταν γνωστό και απλά επισημοποιήθηκε. Συνιστά ο Ιταλός πορτιέρε αναβάθμιση στην θέση σε σχέση με τους δύο "περσινούς"; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, τα μόνα παιχνίδια που τον έχω δει είναι κόντρα στην ΑΕΚ κι είναι μικρός ο αριθμός των αγώνων για να βγάλω κάποιο (έστω και πρόωρο, αλλά σχετικά ασφαλές) συμπέρασμα.

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία για την απόκτηση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας ως ελεύθερος, μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1991. Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Γιουβέντους, Σαμπντόρια, Λεγανιές, Παλέρμο, Έμπολι και Παναθηναϊκό.»

Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΑΕΚ. Ανοίγει ένα νέο σπουδαίο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Ευχαριστώ τον νέο μου προπονητή και τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους κι ανυπομονώ να αρχίσω την δουλειά για την νέα σεζόν. Έχω όπως και η ομάδα συνολικά, τους υψηλότερους δυνατούς στόχους και φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα πετύχουμε.»



AEK - Beerschot 3-0

AEK - Beerschot 3-0
Τα φιλικά προετοιμασίας δεν προσφέρονται για συμπεράσματα. Συνεπώς και η άνετη επικράτηση με 3-0 επί της Beerschot δεν "λέει" (ή δεν θα έπρεπε να λέει) τίποτε απολύτως σε εμάς, παρά μόνο τον Ματίας και στο επιτελείο του. Δεν μπορώ όμως να μην κάνω αναφορά στο (υπέροχο) τρίτο γκολ. Μία "μαγική" συνεργασία των παιδιών της δεύτερης ομάδας με υπέροχο built-up από τον τερματοφύλακα μέχρι και τον επιθετικό (Γκολφίνο) που σκόραρε. Τρομερό passing game, από τον τερματοφύλακα στον σκόρερ με επτά πάσες και γκολ σε λιγότερο από είκοσι δευτερόλεπτα (με την ομάδα του Βελγίου να μην μπορεί να παρακολουθήσει). Με εντυπωσίασε (γενικότερα) το built-up και το passing game της Β' ομάδας...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Μεγάλη νίκη και πρωτιά από μία κυνική ΑΕΚ | videos

Ο Άμραμπατ (ξε)πέρασε τον Δομάζο

Υπέρ της Saint Etienne η πλάστιγγα

Το σερί (με τον Παναθηναϊκό) επεκτείνεται