Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Ποδαρικό με νίκη στην νέα σεζόν (2024-2025), ποδαρικό με νίκες στις φετινές Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ιστορική πρώτη εντός έδρας Ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ από τότε που επέστρεψε στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά η εντύπωση και το συναίσθημα που μας άφησε ήταν αυτό της... ήττας.

ΑΕΚ - Inter Club d'Escaldes 4-3 (6' Λιούμπισιτς, 20' Γκαρσία, 31' Γκατσίνοβιτς, 52' Μουκουντί / 65' Βίντα αυτογκόλ, 77' Αντρέου, 83' Μαρτίνεζ) και η ρεβάνς από χαλαρό ταξιδάκι είναι πλέον "ανοιχτή". «Υπάρχει περίπτωση να αποκλεισθείς από ομάδα της Ανδόρας;» Πιθανά θα ρωτήσει κάποιος.

Δεν (με) προβληματίζει τόσο η Inter Club d'Escaldes, όσο: α) η αγωνιστική νοοτροπία και τα νεκρά διαστήματα της ΑΕΚ και β) το γήπεδο με πλαστικό - συνθετικό χλοοτάπητα (στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι - εικάζω και η πεντάρα που "έφαγε" η Βελέζ ίσως να οφείλεται σε αυτό).

Κατανοώ ότι η ομάδα δεν είναι (και δεν θα μπορούσε να είναι) έτοιμη αυτή την εποχή. Στις 19 Μαΐου έδινε το τελευταίο ματς του περσινού πρωταθλήματος, στις 24 Ιουλίου το πρώτο της νέας σεζόν. Μέσα σε αυτό το δίμηνο (υποτίθεται ότι) οι παίκτες ξεκουράσθηκαν, κάποιοι έπαιξαν με τις Εθνικές του ομάδες (πριν ξεκινήσουν διακοπές) και κάποιοι (έξι για την ακρίβεια) δεν έκαναν διακοπές ελέω Euro και Copa America.

Παράλληλα μέσα σε αυτό το δίμηνο η ομάδα έκανε (με όσους υπήρχαν) το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Το να είναι έτοιμη μία ομάδα με αυτά τα δεδομένα (εννοώ προετοιμασία σχετικά "δυνατή" για να αντέξει σεζόν δέκα μηνών που μόλις άρχισε) είναι (έως και) ουτοπικό.

Αυτό όμως από το να... αυτοκτονείς είναι διαφορετικό. Το περσινό (μεγάλο) πρόβλημα παραμένει: δεν "κλειδώνουμε" τα παιχνίδια που προηγούμαστε, δεχόμαστε γκολ με το... παραμικρό (τρία σε μόλις τέσσερις τελικές στην εστία, δεν υπάρχει αυτό), κάνουμε "γκέλες" και παιδικά ατομικά λάθη χωρίς πίεση (που να τα δικαιολογούν)!

Απροσεξία (εικάζω) από έλλειψη συγκέντρωσης. Πάλι πέναλτι εις βάρος μας στην Ευρώπη; Πόσες φορές θα το δούμε το έργο; Γνωριζω ότι σε τέτοια παιχνίδια έχεις μόνο να χάσεις, τίποτα να κερδίσεις. Αν προκριθείς απλά έκανες την δουλειά σου, αν ηττηθείς θα πέσει το... σύμπαν επάνω σου.

Πολύ κριτική (από κόσμο και δημοσιογράφους) στον Ματίας Αλμέιδα. Δικαιολογημένη; Αδικαιολόγητη; Ανάλογα την οπτική του καθενός. Όταν προηγείσαι με 4-0 χρειάζεσαι προπονητή στον πάγκο για να μην... καταρρεύσεις;

Ναι, είναι υπό συζήτηση (και) οι αλλαγές, αλλά αν δεν πειραματισθείς σε εντός έδρας ματς που βρίσκεται στο 4-0 με ομάδα της Ανδόρας πότε θα το κάνεις (ανεξάρτητα από το αν θα σου "βγουν" ή όχι); Στην τελική δεν έβαλε παιδιά από την Κ19 ή την ΑΕΚ Β.

Εύλογη η συζήτηση για τον Άμραμπατ σέντερ φορ ή τον (κορυφαίο της αναμέτρησης) "Λιούμπι" αριστερό μπακ (αν και εκεί αγωνιζόταν όταν τον αποκτήσαμε), αλλά ξαναλέω αν δεν δοκιμάσεις πράγματα σε τέτοιες συνθήκες (και με δεδομένο ότι η φετινή προετοιμασία λόγω των Ευρωπαϊκών προκριματικών, που ξεκίνησαν νωρίς, είναι εκ των πραγμάτων "κουτσουρεμένη") πότε θα το κάνεις;

Και μία μικρή αναφορά στον Λιβάι: παρότι δεν βρίσκεται ακόμη ούτε στο 60% (φάνηκε και στα φιλικά και χθες) είχε γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι. Αν δεν το έχανε θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Διαβάστε τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής (UEFA):

ΑΕΚ - Ίντερ Ντ' Εσκάλδες 4-3
4 Goals 3
24 Total attempts 5
13 Attempts on target 4
7 Attempts off target 0
1 Blocks 5
1 Woodwork 0
0 Crossbar 0
2 Assists 0
0 Penalties scored 1
7 Corners taken 2
5 Offsides 1
3 Yellow cards 2
0 Red cards 0
5 Fouls committed 10

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Καλή τύχη Θεοδόση (Μαχαίρα)...

Τριάρα σε χωράφι...

Από τον Τζίμη Πατίκα στις ημέρες μας...

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η «κατάρα» της δεύτερης αγωνιστικής