Αχ Ευρώπη, εσύ μας μάρανες...

«Ξεκίνημα που προβλημάτισε» (και συνεχίζει να προβληματίζει θα προσέθετα τώρα) ετιτλοφορείτο το άρθρο μας μετά το πρώτο παιχνίδι με την Inter Club d'Escaldes παρά την νίκη, «Στον πλανήτη ΑΕΚ δεν βαριόμαστε ποτέ!» το κείμενο μετά την ρεβάνς στην Ανδόρα, «Τι συμβαίνει στην ΑΕΚ;» αναρωτιόμασταν μετά από την ήττα - "σφαλιάρα" στην Αρμενία για να φθάσουμε στον Δεκαπενταύγουστο με την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης!

Θεωρώ ότι η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι και όχι χθες στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εκείνο το 3-1 (ιδιαίτερα το τρίτο γκολ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων) έκρινε την πρόκριση. Στον επαναληπτικό η ΑΕΚ δεν με απογοήτευσε. «Δηλαδή σου άρεσε η εμφάνισή μας;» θα ρωτήσει κάποιος (με το δίκιο του)! Φυσικά όχι, αλλά με βάση τις προσδοκίες που είχα την δεδομένη χρονική περίοδο θεωρώ ότι η ομάδα έπιασε το "ταβάνι" της, δεν μπορούσε περισσότερο.

Εξού και η δήλωση του Ματίας «Πιστεύω ότι οι παίκτες, όλοι μας, έδωσαν τα πάντα» που σχολιάστηκε αρνητικά από τους φίλους της ομάδας. Δεν μπορούσαν παραπάνω την συγκεριμένη χρονική περίοδο. Με βάση την εικόνα των προηγούμενων αγώνων δεν περίμενα κάτι περισσότερο ή κάτι καλύτερο από ότι είδα στον επαναληπτικό με την Νόα.

«Περνά η ΑΕΚ το εμπόδιο της Νόα στον επαναληπτικό; Την δεδομένη χρονική στιγμή η απάντηση είναι ΟΧΙ!» έγραφα μετά το πρώτο παιχνίδι. Και μόλις λίγες ώρες πριν τον επαναλητικό «Είμαι αισιόδοξος; Μάλλον... όχι»! Το γιατί το είχα εξηγήσει στο pregame άρθρο.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι με την Νόα ήταν (στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) κάτω του μετρίου. Με βάση όμως την αγωνιστική της ετοιμότητα στην παρούσα φάση, η ΑΕΚ ήταν η... καλύτερη δυνατή εκδοχή της. Στην τελική και τις τελικές (21) είχε και δοκάρι και τετ α τετ και κάποιες (μεγάλες) χαμένες ευκαιρίες και δώδεκα κερδισμένα κόρνερ.

Τι έλλειψε; Ο Λιβάι (με συμμετοχή στα 2/3α των γκολ της ΑΕΚ στα πρώτα τρία παιχνίδια) και η τύχη (αυτήν που είχε η Νόα στο πρώτο παιχνίδι, με τον τερματοφύλακά να παραδέχεται ότι πήγαινε για προωθημένη μπαλιά και του βγήκε... γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο)!

Χρειάζεται τύχη για να αποκλείσεις ομάδα από την Αρμενία (θα ρωτήσετε δικαίως); Ναι, όταν κυνηγάς τουλάχιστον τρία γκολ για να προκριθείς. Αν μπει το πρώτο νωρίς (ή σχετικά νωρίς) αλλάζει όλο το παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας (όπως το συνηθίζει) είχε τις εκπλήξεις του στον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας. Ποιοι επέπλευσαν από το ναυάγιο (γιατί για διακριθέντες δεν μπορούμε να μιλάμε); Ο Ρότα και ο Μάνταλος.

Σε αυτή την μικρή λίστα θα μπορούσα να προσθέσω τον Τσούμπερ (με το ελαφρυντικό ότι δεν αγωνίσθηκε στην κανονική του θέση και ότι δεν ήταν έτοιμος ακόμη για βασικός, καθώς δεν θα ξεκινούσε αν ήταν καλά ο Λιβάι) και τον Πήλιο (με το ελαφρυντικό ότι το αμέσως προηγούμενο επίσημο παιχνίδι που αγωνίσθηκε ήταν πέντε μήνες πίσω)!

"Εξαφανισμένοι" οι Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (είχε πάντως μία - δύο στιγμές αντιπροσωπευτικές της κλάσης του), Πινέδα, Φερνάντες (αν και του πιστώνεται η συμμετοχή στην φάση του γκολ) και οι "νέοι"Λαμέλα, Κοϊτά (είναι πολύ νωρίς για να κριθούν). Μου έλλειψε ο Άμραμπατ (ο οποίος θα έπαιρνε πιθανότατα χρόνο συμμετοχής αν δεν τραυματιζόταν ο Πήλιος).

Διαβάστε τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής (UEFA):

ΑΕΚ - FC Noah 1-0
1 Goals 0
21 Total attempts 7
6 Attempts on target 2
9 Attempts off target 5
0 Blocks 6
1 Woodwork 0
0 Crossbar 0
1 Post 0
1 Assists 0
12 Corners taken 4
1 Offsides 0
8 Yellow cards 6
0 Red cards 0
11 Fouls committed 19

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé