Άντε, καλή (νέα) αρχή να έχουμε...

ΑΕΚ
Με την Ευρώπη να μας έχει... αποχαιρετήσει πρόωρα εστιάζουμε (υποχρεωτικά) στις εγχώριες διοργανώσεις. Η αρχή γίνεται με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΟΦΗ σε ματς που θα τελειώσει την ώρα που θα βγαίνουν οι... βρυκόλακες (τα μεσάνυχτα δηλαδή)!

Πέραν του ΟΦΗ έχουμε να αντιμετωπίσουμε την (πιθανή) κόπωση του αγώνα της Πέμπτης με την Νόα (γι αυτόν τον λόγο υπάρχει βέβαια και το rotation), αλλά κυρίως την (κάκιστη) ψυχολογία από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό και το (αρνητικό) κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον ευρύτερο οργανισμό της ΑΕΚ.

Αποστολή, όπως το συνηθίζει, για το παιχνίδι δεν έχει ανακοινώσει η ΑΕΚ. Αναμένουμε αν θα προβεί σε rotation ο Ματίας (λόγω του αγώνα της περασμένης Πέμπτης) και αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Λιβάι (ευελπιστώ πως όχι αν δεν είναι στο... 1.000%, παρότι δεν υπάχει άλλο σέντερ φορ στην ομάδα).

Η (είκοσι) επιλογές του (προπονητή του ΟΦΗ) Τραϊανού Δέλλα για το ματς: Χριστογεώργος, Baumann, Μαρινάκης, Bressan, Χατζηθεοδωρίδης, Gonzalez, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Abanda, Καραχάλιος, Riera, Gallegos, Αποστολάκης, Κουτεντάκης, Bakic, Iseka, Jimenez, Nuss, Jung, Θεοδοσουλάκης.

Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Ιανουάριο η ΑΕΚ είχε επικρατήσει (χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα) με 3-0 χάρη στα τέρματα δύο ποδοσφαιριστών που δεν βρίσκονται πλέον στο δυναμικό της, του Έκι Πόνσε (δύο γκολ) και του Τομ Φαν Βέερτ.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Στις τέσσερις από τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων, η ΑΕΚ έχει σημειώσει τρία τέρματα κατά του ΟΦΗ. Οι δύο είναι σε αγώνες στην έδρα της και οι άλλες δύο στην Κρήτη. Οι τρεις είναι σε νίκες των Κιτρινόμαυρων με 3-0 και η άλλη στο 3-3 των δύο ομάδων στις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Παράλληλα μόλις στα τρία από τα δέκα τελευταία τους -ανεξάρτητα έδρας- έχουν σκοράρει και οι δύο αντίπαλοι.

Η ΑΕΚ έχει αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ 45 φορές και έχει 35 νίκες, ενώ τέσσερα παιχνίδια τους έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η ομάδα της Κρήτης έχει πάρει έξι νίκες και μια φορά έχει καταφέρει να επικρατήσει δύο διαδοχικές χρονιές. Το 1999-00 πήρε τη νίκη με 2-1 στο ουδέτερο γήπεδο της Ρόδου και το 2000-01 επικράτησε και πάλι με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ συνήθως επικρατεί με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά στα εντός έδρας παιχνίδια της με τον ΟΦΗ και μόνο οι 12 από τις 35 νίκες της είναι με ένα γκολ διαφορά. Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους κόντρες είναι το 3-0 που έχει εμφανιστεί εννέα φορές, ενώ ακολουθούν με έξι παρουσίες το 2-0 και το 2-1. Οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες τους είναι με 1-1.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τις δύο προηγούμενες να είναι με γηπεδούχο τον ΟΦΗ, ο οποίος μάλιστα επικράτησε και τις δύο φορές με 1-0 το 1981-82 και το 1990-91.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 45
Νίκες ΑΕΚ: 35
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΟΦΗ: 6
Τέρματα: 78-30

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2024-25
Αγωνιστική: 1η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΟΦΗ
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
Ώρα έναρξης: 22:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κόλλιας, Λιόντος (Ηπείρου)
4ος διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)
VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

ΥΓ. Το "καλή" που αναφέρεται στον τίτλο (Άντε, καλή (νέα) αρχή να έχουμε...) δεν αναφέρεται σε καλή εμφάνιση (που μακάρι να έρθει), αλλά στο αποτέλεσμα. Στην παρούσα φάση μας αρκεί (ή θα έπρεπε να μας αρκεί) η νίκη (και μόνο). Για πολλούς λόγους. Εξάλλου και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δεν... έσκισαν στην δική τους πρεμιέρα. Νίκησαν όμως και αυτό μένει, ιδιαίτερα τώρα στο ξεκίνημα...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé