Έγινε το σωστό με τον Ραντόνια;

Βένταντ Ραντόνια
Ο Βένταντ Ραντόνια ήρθε στην ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο του 2020 σε ηλικία 19 ετών. Στην τετραετία που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει αγωνισθεί αρχικά στην Κ19 της ΑΕΚ, στην πρώτη ομάδα (δέκα φορές, ένα γκολ) και (49 φορές - τέσσερα γκολ και δύο ασίστ) στην ΑΕΚ Β.

Πλέον αποτελεί ποδοσφαιριστή της Λαμίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο καθώς παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού (πήρε ήδη την πρώτη του συμμετοχή στο παιχνίδι του Αγρινίου). Ήταν σωστή η κίνηση; Εν πρώτοις ναι. Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε στην εξέλιξή του μία ακόμη χρονιά στην Super League 2, ενώ στην πρώτη ομάδα θα ήταν η τρίτη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας μετά τον Ρότα και τον Οντουμπάτζο (δηλαδή σχεδόν... μονίμως εκτός αποστολής).

Από την άλλη πλευρά... δεν ξέρω. Σε λίγες ημέρες (στις 6 Σεπτεμβρίου) κλείνει τα 23. Αν σε αυτή την ηλικία δεν σου κάνει ούτε ως αναπληρωματικός ο παίκτης πως μπορείς να περιμένεις πράγματα στο μέλλον; Θέλω να πω ότι στα 23 παίζεις (και ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα) ή έστω αποτελείς δεύτερη λύση. Δεν (πρέπει να) θεωρείσαι ταλέντο αλλά έτοιμος ποδοσφαιριστής.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση αυτός που τον βλέπει καθημερινά και τον προπονεί κάτι περισσότερο από εμάς θα γνωρίζει. Πιθανά ο Ματίας να πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει κι ότι απλά του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και η πείρα που θα αποκομίσει παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια (αν τον χρησιμοποιήσει βέβαια η Λαμία), κάτι που στην ΑΕΚ (και) φέτος δεν θα έχει. Καλή τύχη στο παιδί...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Καλώς ήλθες Frantzdy Pierrot (εν αναμονή του David Fofana;)

Η ΑΕΚ εκτός έδρας δεν παράγει (ακόμη)...