Κόντρα στα προγνωστικά!

ΑΕΚ
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το επαναληπτικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Νόα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας (15/08/2024, 20:30), το οποίο θα καθορίσει αν θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη ή θα πάμε... σπίτι μας (θα περιοριστούμε στις εγχώριες διοργανώσεις δηλαδή) από τον Δεκαπενταύγουστο! Έγραφα μετά το πρώτο παιχνίδι στην Αρμενία (και την ήττα με 3-1):

«Περνά η ΑΕΚ το εμπόδιο της Νόα στον επαναληπτικό; Την δεδομένη χρονική στιγμή η απάντηση είναι ΟΧΙ! Υπάρχει η δυνατότητα και το ταλέντο να "βρεθούν" τα τρία τέρματα που χρειάζεται η ομάδα, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κρατήσει το "μηδέν" πίσω με έξι τέρματα παθητικό σε τρία παιχνίδια;

Και λέω την δεδομένη χρονική στιγμή γιατί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο που θα διεξαχθεί η ρεβάνς υπάρχει (όχι αρκετός, αλλά υπάρχει) χρόνος να φρεσκαριστεί μερικώς η ομάδα. Σε περίοδο προετοιμασίας οι εννέα ημέρες είναι σημαντικό χρονικό διάστημα.»

Άλλαξε κάτι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε; Ναι, μπροστά σε όλη την ανηφόρα που έχει να ανέβει η ΑΕΚ (και γι' αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια) προστέθηκε και το πρόβλημα με τον Λιβάι Γκαρσία. Τα δεδομένα πριν από την σέντρα της αναμέτρησης:

1) Η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη με τρία (τουλάχιστον) τέρματα διαφορά για να προκριθεί. Δύο για να μείνει "ζωντανή" στην υπόθεση πρόκριση και τρία για να κλείσει εισιτήριο για τα play off του Conference League. Δηλαδή νίκες με 3-0, 4-1, 5-2 και πάει λέγοντας.

2) Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να σκοράρει τρεις φορές περισσότερες από την αντίπαλό της χωρίς τον πλέον καθοριστικό της ποδοσφαιριστή επιθετικά. Ο Λιβάι έχει άμεση συνεισφορά στα 2/3α των γκολ που έχουμε πετύχει στο ξεκίνημα της σεζόν, έξι (πέντε γκολ και μία ασίστ) στα εννέα!

3) Η άμυνά μας. Στοχεύοντας στο να σκοράρεις τρεις φορές αισθάνεσαι σίγουρος πως η εστία μας θα παραμείνει ανυπεράσπιστη; Με έξι τέρματα παθητικό σε μόλις τρία ματς (μόνο στην Αρμενία διατηρήσαμε το "μηδέν" πίσω) οτιδήποτε άλλο εκτός από... σίγουρος μπορείς να αισθάνεσαι.

4) (Σε συνέχεια και σε συμπλήρωμα του προηγούμενου.) Η Νόα σκοράρει, σκοράρει πολύ. 19 τέρματα σε έξι αναμετρήσεις (πέντε στην Ευρώπη και μία στο πρωτάθλημα) έχει πετύχει. Περισσότερα δηλαδή από τρία γκολ ανά παιχνίδι. Σε συνδυασμό με την εικόνα της ανασταλτικής μας λειτουργίας δεν είναι... καλός οιωνός.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, νομίζω ότι χρειάζεται υπέρβαση από πλευράς μας για να προκριθούμε. Η Νόα έκανε την υπέρβασή της στο πρώτο παιχνίδι και πλέον έχει όλα (ή σχεδόν όλα) τα δεδομένα με το μέρος της. Το ότι η ΑΕΚ είναι ποιοτικότερη ομάδα από την Νόα δεν χωρεί αμφιβολία, αλλά (όπως μας έδειξε και το πρώτο παιχνίδι) αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Μπορούμε; Ναι! Είμαι αισιόδοξος; Μάλλον... όχι! Εκτός κι αν στο διάστημα των εννέα ημερών που μεσολάβησε από το πρώτο παιχνίδι μπόρεσε να φρεσκαριστεί (στο μέτρο του δυνατού) η ομάδα.

Αρχική ενδεκάδα δεν θα επιχειρήσω να μαντέψω. Με έχει στείλει... κουβά αρκετές φορές ο Ματίας. Οι σίγουροι είναι ο Στρακόσα, ο Ρότα, ο Βίντα, ο Σιμάνσκι και (πιθανολογώ) ο Ελίασον. Μουκουντί ή Κάλενς παρτενέρ του Βίντα; Μάλλον ο πρώτος. Χατζισαφί ή Πήλιος από αριστερά; Μάλλον ο πρώτος (και εδώ).

Πιθανά ο Πινέδα στο "οκτώ" και ο Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης. Μάλλον ο Λιούμπισιτς πίσω από τον φορ (ή μήπως ο Λαμέλα;). "Ανοιχτό" για αριστερά μπροστά. Ο Γκατσίνοβιτς είναι χρόνια στην ομάδα (με ότι αυτό συνεπάγεται) και ο Κοϊτά δείχνει σε πολύ καλύτερη (σωματική) κατάσταση. Η μαντεψιά μου πάει στον "Γκάτσι". Για να δούμε...

Διοργάνωση: Conference League
Διοργανώτρια: UEFA
Αγωνιστική περίοδος: 2024-2025
Φάση: 3ος προκριματικός γύρος (ρεβάνς)
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Νόα
Ημερομηνία: Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
Ώρα έναρξης: 20:30
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σρέντερ (Γερμανία)
Α' Βοηθός: Ντομινίκ Σάαλ (Γερμανία)
Β' Βοηθός: Ρόμπερτ Βέσελ (Γερμανία)
4ος διαιτητής: Τίμο Γκέραχ (Γερμανία)
VAR: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé