Στον πλανήτη ΑΕΚ δεν βαριόμαστε ποτέ!

ΑΕΚ
Ο επαναληπτικός (και η πρόκριση) με την Inter Club d'Escaldes, οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα την παραμονή του αγώνα (που... σήκωσαν σκόνη!), ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή (ακόμη δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η σεζόν), οι αναμετρήσεις με την Νόα που ακολουθούν (η ομάδα βρίσκεται ήδη στην Αρμενία), τα οκτώ παιχνίδια μέσα σε έναν μήνα (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για Αύγουστο) και η (κατά Ματίας)... σαπουνόπερα με τον Πινέδα που κλιμακώνεται! Τόσα κι ακόμη περισσότερα μεσολάβησαν από την αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας!

"Τεσσάρα" χωρίς να... "σκίσουμε"

Για την αναμέτρηση στην Ανδόρα δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν (πλέον). Η ΑΕΚ κυμάνθηκε στο φάσμα του... μετρίου (λίγο πάνω - λίγο κάτω).

Κάτι ο υβριδικός χλοοτάπητας, κάτι (άνω των χιλίων μέτρων) υψόμετρο, κάτι οι (πολλές) απουσίες (σκεφτείτε πως ξεκινήσαμε με Βίντα δεξί μπακ και ολοκληρώσαμε το ματς με Κάλενς αριστερό μπακ) και κυρίως κάτι η εξέλιξη του πρώτου αγώνα (από 4-0 σε 4-3) έδειξαν μία "μαγκωμένη" και αρκετά συντηρητική ομάδα, η οποία με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά δεν πίεσε ψηλά και συνήθως περίμενε τον αντίπαλο στο δικό της μισό του γηπέδου (ακόμη κι αυτό όμως δεν το έκανε καλά).

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Δώδεκα (12) τελικές η Inter Club d'Escaldes, μόλις οκτώ (8) η ΑΕΚ. Πέντε κόρνερ οι γηπεδούχοι, τρία η ΑΕΚ, ενώ δεχθήκαμε τριπλάσιες κίτρινες κάρτες (1/3) παρότι υποπέσαμε σε λιγότερα φάουλ (9 η Ίντερ, 8 εμείς).

Έγραφα μετά το πρώτο παιχνίδι ότι δεχθήκαμε τρία γκολ σε μόλις τέσσερις τελικές στην εστία. Στην ρεβάνς οι όροι αντιστράφηκαν: η ΑΕΚ είχε τέσσερα τέρματα σε ισάριθμες τελικές εντός εστίας. Δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενον "ότι πήγε μέσα έγραψε"!



Λιβάι, εσύ, σούπερσταρ!

Levi Garcia
Απόλυτος πρωταγωνιστής των δύο αναμετρήσεων ο Λιβάι Γκαρσία! Παρότι δεν βρίσκεται ακόμη ούτε στο 60%-70% σε βαθμό ετοιμότητες (σε ταχύτητα, έκρηξη, δύναμη, αντοχές κλπ) είχε γκολ, ασίστ και κερδισμένο (και χαμένο για να τα λέμε όλα) πέναλτι στο πρώτο ματς συν το χατ τρικ στον επαναληπτικό (κι ένα ακυρωθέν γκολ)!

Δηλαδή έχει άμεση συνεισφορά στα πέντε από το οκτώ τέρματα που πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στην Inter Club d'Escaldes. Εύχομαι μονάχα να είναι υγιής φέτος και να μην αντιμετωπίσει τα περσινά (πολλά) προβλήματα τραυματισμών.

Η... Πινεδιάδα!!!

Orbelín Pineda
Κούρασε όλο τον κόσμο. Κατανοώ ότι όταν βρίσκεις συμβόλαιο πολύ (μα πάρα πολύ) μεγαλύτερο από αυτό που ήδη έχεις (στην ΑΕΚ παίρνει 1,3 εκατομμύρια από ότι γράφεται, η Μοντερέι του προσφέρει τρία ετησίως και τετραετές συμβόλαιο) θες να φύγεις.

Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές αυτό θα ήθελαν. Δεν τα "έχω" με τον Πινέδα, δεν θα μπορούσα να τα "έχω". Παιχταράς και άψογος επαγγελματίας (μέχρι τώρα τουλάχιστον). Με τις βλακείες που αραδιάζει δεξιά και αριστερά ο μάνατζέρ του τα "έχω". Αυτές τις χαζομάρες περί συναισθηματισμού και σεβασμού στον ποδοσφαιριστή.

Και εκείνο επίσης ότι απέρριψαν την Νότιγχαμ [του Μαρινάκη, νομίζω ότι έχει κι αυτό την σημειολογία του καθώς ήταν η μόνη ομάδα που ανέφερε («Πέρυσι απέρριψε προτάσεις εκατομμυρίων, κυρίως της Νότιγχαμ Φόρεστ, για να έρθει στην ΑΕΚ» η επί λέξη δήλωσή του)] για να υπογράψουν στην ΑΕΚ.

«Αλλά ποιος καθορίζει πραγματικά το τίμημα των μεταγραφών; Η ίδια η αγορά.» Αν πραγματικά θέλεις να μιλήσεις με όρους αγοράς άσε την έκθεση ιδεών (επιπέδου Δημοτικού) στην άκρη. Ποια θα είναι η κατάληξη της... σαπουνόπερας (όπως την χαρακτήρισε ο Ματίας); Δεν έχω ιδέα, πιθανολογώ ότι οι δύο ομάδες θα τα βρουν σε ένα ποσό (μικρότερο από αυτό που αξιώνει η ΑΕΚ, μεγαλύτερο από αυτό που φέρεται να προσφέρει η Μοντερέι) και η μεταγραφή θα γίνει. Για να δούμε...

Υπάρχει και αγώνας μπροστά μας!

ΑΕΚ
Με όλα αυτά έχουμε και αγώνα μπροστά μας καθώς αύριο (Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, 19:00) η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί από την Νόα. Εικόνα της ομάδας από την Αρμενία δεν έχω για να γνωρίζω ποια είναι το πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά της ως ομάδα, πως αγωνίζεται κλπ.

Σε κάθε περίπτωση το φαβορί είναι η ΑΕΚ αν και (όπως συνηθίζω να λέω) σε τέτοια παιχνίδια (όταν είσαι το αδιαφιλονίκητο φαβορί δηλαδή) έχεις μόνο να χάσεις, τίποτα να κερδίσεις. Αν προκριθείς απλά έκανες την δουλειά σου, αν ηττηθείς θα πέσει το... σύμπαν επάνω σου. Με την νίκη...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé