Ξεκίνημα με τριάρα και συνεχίζουμε...

Περίμενα την εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος; Όχι! Όπως έγραφα και στο pregame άρθρο μου αρκούσε η νίκη για να επανέλθει η ηρεμία (και η καλή ψυχολογία) στον οργανισμό της ΑΕΚ. Δικαιολογείται τέτοια... μεταστροφή στην απόδοση της ομάδας σε διάστημα μόλις τριών 24ώρων (με δεδομένη την γενικότερη εικόνα της ΑΕΚ στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια);

Ίσως ναι, πιθανολογώ για δύο βασικούς λόγους! Πρώτον η ΑΕΚ δεν είχε την πίεση και την υποχρέωση των (δύο ή) τριών γκολ. Είναι άλλο να σου αρκεί το ένα (για τους τρεις βαθμούς) και άλλο να θες τρία. Δεύτερον η Νόα είναι σαφώς πιο έτοιμη αυτή την περίοδο από τον ΟΦΗ.

Όταν ήρθε στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε ήδη έξι επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Εν αντιθέσει με την ομάδα της Κρήτης, η οποία ήρθε χωρίς ματς στα πόδια της (όταν η ΑΕΚ είχε ήδη τέσσερα), ενώ (επειδή δεν είχε Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) ξεκίνησε προετοιμασία αρκετά αργότερα από την ΑΕΚ. Αυτή την εποχή τέτοιες λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Μα, θα ρωτήσει κάποιος, την ίδια άνεση δεν θα έπρεπε να έχουν και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στις δικές τους πρεμιέρες αφού ήταν πιο έτοιμοι από Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα; Θεωρητικά ναι, αλλά από την στιγμή που δεν έχω παρακολουθήσει τα δύο παιχνίδια δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, πολύ καλή στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, Με το... πόδι στο φρένο το διάστημα 45'-60' και... ξαναγκάζωσε (όχι βέβαια σε... υπερηχητικούς ρυθμούς) στο τελευταίο ημίωρο. Γεμάτη και πειστική εμφάνιση, άκρως απαραίτητη μετά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Αδυνατώ να διαλέξω διακριθέντες. Ορθά ψηφίστηκε MVP ο Πήλιος (όταν έχεις γκολ και ασίστ κι είσαι αμυντικός...), είδα τον "καλό" Πινέδα (μας είχε λείψει), είδα το καλύτερο παιχνίδι του (τρομερού) Σιμάνσκι από τότε (πέρυσι) που τραυματίσθηκε, "κομπιούτερ" ο Λιούμπι, σακούλες (και σέντρες) μοίραζε ο τρελοΜαροκινός.

Δεν μπορώ όμως να μην κάνω μία ειδική αναφορά στον Λιβάι. Άλλη ΑΕΚ με τον Γκαρσία μέσα. Μία που απείλησε (στο 5ο λεπτό) και μία που σκόραρε (στο 11ο). Τέλος το ματς, έτσι απλά. Άμα ανοίξεις το σκορ είναι άλλο παιχνίδι μετά. Έγραφα μετά τον αποκλεισμό από την Νόα ότι ουσιαστικά στην ρεβάνς μας έλλειψαν δύο πράγματα: Λιβάι και τύχη (αυτήν που είχε η Νόα στο πρώτο παιχνίδι).

Αρκεί μία νίκη με καλή εμφάνιση (και μάλιστα κόντρα σε πιο ανέτοιμο αντίπαλο) να τα "σκεπάσει" όλα; Σε καμία περίπτωση! Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της πρεμιέρας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0
3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
20 Τελικές προσπάθειες 5
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
6 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 3
10 Επεμβάσεις 19
12 Κλεψίματα 17
13 Φάουλ 10
4 Οφσάιντ 3
7 Κόρνερ 1
25 Λάθη 25
13/25 Γεμίσματα 1/9

Σε ατομικό επίπεδο, Λιβάι, Τσούμπερ και Πήλιος οι σκόρερ. Σε Άμραμπατ, Σιμάσνκι και Πήλιο πιστώθηκαν οι τρεις ασίστ. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε ο Πινέδα (πέντε, οι τρεις με το κεφάλι), τέσσερις ο Λιβάι, απόλυτα εύστοχος ο Τσούμπερ (μία τελική, ένα γκολ).

5/8 εύστοχα γεμίσματα για τον Άμραμπατ, 2/3 για Λιούμπισιτς και Ρότα. Στο passing game συνεισέφερε περισσότερο ο Νορντίν (εννέα πάσες), επτά είχε ο Λιούμπι και από πέντε οι Πινέδα, Σιμάνσκι, Πήλιος. Στα περισσότερα λάθη υπέπεσαν ο Άμραμπατ και ο Ρότα (από τέσσερα), από τρία είχαν οι Στρακόσα, Πήλιος, Πινέδα.

Σχεδόν τα μισά κλεψίματα της ΑΕΚ είχε ο Στρακόσα (πέντε στα δώδεκα). Περισσότερες επεμβάσεις (τρεις) για τον Μουκουντί, μία λιγότερη (δύο) για τον Ρότα. Ακολουθεί ένα επίσης (θεωρητικά) εύκολο παιχνίδι κόντρα στην Λαμία το προσεχές Σάββατο (24/08, 21:30) στην Νέα Φλιδάλφεια...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé