Ξεπέρασε τον Σέρχιο ο Λιβάι...

Λιβάι Γκαρσία
Με το πόδι στο γκάζι έχει ξεκινήσει την σεζόν ο Λιβάι Γκαρσία (παρότι αγωνιστικά απέχει ακόμη από το βρεθεί στο 100% των δυνατοτήτων του). Έχει σκοράρει ήδη έξι φορές (σε τέσσερα παιχνίδια). Στο μόνο παιχνίδι της ΑΕΚ που δεν αναφέρεται το όνομά του στους σκόρερ είναι ο επαναληπτικός με την Νόα και ο λόγος είναι ότι... δεν αγωνίσθηκε (ήταν εκτός αποστολής).

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν βρήκε δίχτυα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ άνοιξε το σκορ (και απλοποίησε τα πράγματα). Ήταν το 40ό τέρμα του διεθνούς επιθετικού στο πρωτάθλημα. Συνολικά έχει σκοράρει 52 φορές σε 142 εμφανίσεις με την φανέλα της ΑΕΚ.

Τα υπόλοιπα δώδεκα σημειώθηκαν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (έξι) και στο κύπελλο Ελλάδος (έξι). Ιδιαίτερη αναφορά στον Λιβάι, εξαιτίας του 40ού του γκολ στο πρωτάθλημα, κάνει η διοργανώτρια Super League μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Το κείμενο αναφέρει:

Ο Λιβάι Γκαρσία σημείωσε το πρώτο τέρμα της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αυτό το γκολ να είναι το 40ό του στη Super League.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει αγωνιστεί σε 111 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, οι οποίες μοιράζονται σε 78 για την κανονική διάρκεια (31 γκολ) και 33 για τα Playoffs (9 γκολ).

Έχει βρει δίχτυα απέναντι σε 14 ομάδες, με τη Λαμία να έχει δεχθεί έξι από εκείνον και τον Άρη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με πέντε γκολ.

Έξι φορές έχει σκοράρει δύο γκολ σε μια αναμέτρηση, ενώ τα υπόλοιπα 28 είναι σε διαφορετικά παιχνίδια.

Άνοιξε λογαριασμό στα γκολ με την ΑΕΚ από το πρώτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 (ΑΕΚ - Λαμία 3-0).

Πλέον βρίσκεται στην 23η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ΑΕΚ στην Α' Εθνική / Super League μαζί με τον Βάλτερ Βάγκνερ και άφησε πίσω του τον Σέρχιο Αραούχο που έχει σταματήσει στα 39 γκολ σε 134 αγώνες πρωταθλήματος.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé