Ο Άμραμπατ (ξε)πέρασε τον Δομάζο

Κάλενς, Κοϊτά, Άμραμπατ
Η (ποδοσφαιρική) συμπάθεια της ιστοσελίδας μας στον Νόρντιν είναι δεδομένη και (πολλάκις) εκπεφρασμένη. Ο "τρελοΜαροκινός" κάθε καλοκαίρι είναι φευγάτος, αλλά είναι ακόμη εδώ. Εδώ για να σπάει τα κοντέρ και τα... νεύρα όσων έλεγαν (και λένε) ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να προχωρήσει και να πάρει κάποιον άλλον (νεότερο) στην θέση του.

Θυμάμαι και εκείνο το καλοκαιρινό σίριαλ με τον Μεξικανό εξτρέμ (Αντούνα νομίζω τον έλεγαν) που ακούσθηκε το όνομά του (και) για εμάς, αλλά ο Ματίας μετά την ανανέωση του Άμραμπατ ούτε που ασχολήθηκε!

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Νόρντιν έγινε -σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή- ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της ΑΕΚ στην ιστορία της ομάδας σε επίπεδο Α' Εθνικής / Super League καθώς σκόραρε σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών και άφησε στην τρίτη θέση τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος ήταν 37 ετών και 172 ημερών όταν είχε σκοράρει στις 3 Ιουνίου 1979 στην αναμέτρηση ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 7-2.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Λεφτέρ(ης) Κιουτσουκαντωνιάδης, ο οποίος είχε σκοράρει στις 11 Οκτωβρίου 1964 στην αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 1-7 σε ηλικία 38 ετών και 233 ημερών.

Την πρώτη πεντάδα συμπηρώνουν ο Τόνι Σαβέβσκι που είχε σκοράρει στο ΑΕΚ - Τρίκαλα 2-1 στις 21 Μαΐου 2000 σε ηλικία 36 ετών και 337 ημερών και ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 στις 16 Μαΐου 2012 σε ηλικία 36 ετών και 282 ημερών.

ΤΟ 21ο ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΜΠΡΑΜΠΑΤ

Αυτό ήταν το 21ο τέρμα του Νόρντιν Άμραμπατ με την φανέλα της ΑΕΚ στην Super League, με το πρώτο να το έχει σημειώσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στην αναμέτρηση ΑΕΚ - Ιωνικός 3-0.

Έπιασε τον Ραφίκ Τζιμπούρ στην 48η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ΑΕΚ και άφησε πίσω του τον Ολιβέιρα και τον Περέιρα. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 91 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα με τα χρώματα της ΑΕΚ.

Φέτος έχει αγωνισθεί σε επτά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη (185 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα) με απολογισμό δύο γκολ και μία ασίστ. Η συνολική παρουσία του Άμραμπατ στην ΑΕΚ από το 2021 που φορά την φανέλα της:

Συνολικά
Αγώνες: 111
Γκολ: 22

Πρωτάθλημα
Αγώνες: 91
Γκολ: 21

Κύπελλο
Αγώνες: 7
Γκολ: -

Ευρώπη
Αγώνες: 13
Γκολ: 1

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Μεγάλη νίκη και πρωτιά από μία κυνική ΑΕΚ | videos

Υπέρ της Saint Etienne η πλάστιγγα

Το σερί (με τον Παναθηναϊκό) επεκτείνεται