Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

ΑΕΚ
Ο (πρωτοπόρος) Ολυμπιακός στραβοπάτησε με το "λευκό" 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο γήπεδό του. Ο (πρωτοπόρος) ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς (0-0) στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό. Το βράδυ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Βόλο στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει την 4η αγωνιστική και σε περίπτωση νίκης επιστρέφει στην κορυφή (σε τριπλή ισοβαθμία, εξού και ο τίτλος).

Τα δεδομένα: η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με επτά (7) τέρματα σε τρία παιχνίδια. Από επτά γκολ έχουν πετύχει και οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ αλλά με ματς περισσότερο.

Παράλληλα έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις ένα (αλλά κόστισε) τέρμα παθητικό (ένα έχει δεχθεί και ο Ολυμπιακός). 59 τελικές προσπάθειες (19,7 ανά παιχνίδι). Περισσότερες έχει μόνο ο Ολυμπιακός (74) με αγώνα περισσότερο (και λογικά οι 29 κόντρα στον Παναιτωλικό πρέπει να είναι ρεκόρ σεζόν).

Τα δύο από τα τρία Best Goal στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος φέρουν την υπογραφή ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ (Πήλιος με ΟΦΗ, Ελίασον στην Λιβαδειά). Ο πρώτος Player of the Month του πρωταθλήματος φορά τα κιτρινόμαυρα με τον δικέφαλο αετό (Πήλιος - Άυγουστος 2024).

Ο Βόλος

Η Θεσσαλική ομάδα βρίσκεται στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας (τρίτη από το τέλος). Στις πρώτες αγωνιστικές αγνοεί την ισοπαλία (μία νίκη - δύο ήττες). Την μόνη νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα την πέτυχε εκτός έδρας (στην Τρίπολη), στον Βόλο δεν έχει ακόμη βαθμό μετά από δύο παιχνίδια (ήττες από Ολυμπιακό και ΟΦΗ).

Έχει σκοράρει μόλις δύο φορές, ενώ έχει δεχθεί πέντε τέρματα. Έχει δημιουργήσει 21 τελικές προσπάθειες (επτά ανά παιχνίδι). Δηλαδή σκοράρει ένα γκολ ανά 10,7 τελικές. Οι παίκτες του Βόλου έχουν αλλάξει 83 πάσες (27,7 μέσο όρο), έχουν υποπέσει σε 107 λάθη, έχουν παραχωρήσει 60 φάουλ (20 ανά ματς), ενώ κέρδισαν 47.

Η αποστολή του Βόλου για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: Σιαμπάνης, Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Κορρέα, Μίλετιτς, Ασλανίδης, Βιγιαφάνες, Ντε Καμπς, Σμέλερς, Φερράρι, Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα, Μπερναντού, Δόσης, Κόμπα, Ασεχνούν, Κόντε, Άλτμαν, Κόσζτα.

Η ιδιαιτερότητα της 4ης αγωνιστικής

Η 4η αγωνιστική μας προσφέρει κάτι αξιοπερίεργο που δεν συμβαίνει συχνά. Κανείς από το (αποκαλούμενο ως) big-5 (πλην της ΑΕΚ που δεν έχει αγωνισθεί ακόμη) δεν νίκησε! Λευκή ισοπαλία για τον Ολυμπιακό (με Παναιτωλικό εντός έδρας), λευκή ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο μεταξύ τους ντέρμπι της Τούμπας, ήττα (3-2) για τον Άρη στην Κρήτη (από τον ΟΦΗ)! Εύχομαι να μην γίνει... το πέντε στα πέντε το βράδυ στην Νέα Φιλαδέλφεια!

Πιθανή ενδεκάδα

Επειδή το... πάθημα δεν μου έγινε μάθημα (μονίμως... κουβά με στέλνει ο Ματίας) ας επιχειρήσω να προβλέψω ποιοι θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Πάμε στα εύκολα, μονόδρομος στο τέρμα η επιλογή του Στρακόσα. Ρότα δεξιά (ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Οντουμπάτζο), Πήλιος αριστερά. Βίντα και Μουκουντί ή Κάλενς στο κέντρο της άμυνας (αν είναι 100% έτοιμος ο Μουκουντί θα ξεκινήσει).

Σιμάνσκι στο "έξι" (παρότι λογικά θα υπάρχει στον πάγκο ο Γιόνσον, αλλά μετά από τέτοια απουσία δεν θα μπει με το... καλημέρα). Δίπλα του, στο "οκτώ" υπάρχουν τέσσερις υποψηφιότητες: Πινέδα, Λιούμπισιτς, Περέιρα και Μάνταλος.

Ο Πινέδα πιθανολογώ ότι δεν θα ξεκινήσει γιατί άργησε να ενσωματωθεί στην ΑΕΚ (λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Μεξικού). Αν δεν υπολογίζει τον "Λιούμπι" στο "δέκα", τον βλέπω δίπλα στον Σιμάνσκι. Αριστερά ο Κοϊτά (ιδιαίτερα εν τη απουσία του Γκατσίνοβιτς), δεξιά ο Ελίασον (λέτε να προτιμήσει τον Άμραμπατ;), στην κορυφή ο Λιβάι.

Και μας μένει η θέση πίσω από τον σέντερ φορ. Λαμέλα, Λιούμπισιτς, Τσούμπερ (ή και Μάνταλος) οι υποψήφιοι. Πιθανολογώ ότι ο Λαμέλα δεν θα ξεκινήσει (περισσότερο για προληπτικούς λόγους). Άρα "Λιούμπι" ή Τσούπερ; Η απάντηση σε κάποιες ώρες από τώρα.

Ευελπιστώ να δω αγωνιζόμενο τον Πιερό παρότι με λίγες προπονήσεις δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, κάτι που (πιθανά) θα συμβεί σε δύο περιπτώσεις: ή θα έχουμε "καθαρίσει" το παιχνίδι και θα μπει να πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά ή θα... ζοριζόμαστε κυνηγώντας γκολ οπότε θα μπει αναγκαστικά (εύχομαι το πρώτο)...

Η παράδοση

Δεν είναι καλή η (μικρή) παράδοση της ΑΕΚ όταν υποδέχεται τον Βόλο. Στα μισά παιχνίδια (3/6) δεν νίκησε, με την Θεσσαλική ομάδα να μετρά δύο νίκες (συν μία ισοπαλία) στην έδρα μας (αν μπορεί να θεωρηθεί έδρα το Ολυμπιακό στάδιο και η Ριζούπολη). Στην Μαγνησία η ΑΕΚ έχει περισσότερες νίκες. Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 6
Νίκες ΑΕΚ: 3
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Βόλου: 2
Τέρματα: 13-7

Η προανναγελία της Super League

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να επικρατήσει στα τρία από τα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει υποδεχθεί τον Βόλο. Στα άλλα τρία υπάρχει μια ισοπαλία (2-2), ενώ δύο φορές έφυγαν με τη νίκη οι φιλοξενούμενοι.

Αντίθετα, στη Μαγνησία υπάρχει υπεροχή της ΑΕΚ, η οποία έχει επικρατήσει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχουν γίνει εκεί. Μόνο τα δύο από τα έξι παιχνίδια έχουν διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει και στα δύο χωρίς να δεχθεί γκολ.

Την σεζόν 2023-24 κέρδισε με 4-0 για τα Playoffs του πρωταθλήματος και με 3-0 στην τελευταία αναμέτρηση που έγινε εκεί για την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 2023-24. Ο Βόλος είχε σημειώσει γκολ σε όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας με την ΑΕΚ εκτός από εκείνα που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι νίκες της ομάδας του Βόλου είναι στο γήπεδο της Ριζούπολης, το 2022-23 (1-0) και στο ΟΑΚΑ το 2021-22 (2-1). Στα τρία από τα έξι παιχνίδια υπάρχει ποδοσφαιριστής που βρήκε δύο φορές δίχτυα, με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει το ξεκίνημα, τον Τομ Φαν Βέερτ να συνεχίζει για τον Βόλο και στο τελευταίο τους ματς να παίρνει τη σκυτάλη ο Λιβάι Γκαρσία.»
Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2024-25
Αγωνιστική: 4η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Βόλος
Ημερομηνία: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Μηνούδης (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γκάγκας (Λάρισας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé