Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

ΑΕΚ
Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της. Επικράτησε με 2-0 του Βόλου και επέστρεψε στην κορυφή (μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), αλλά δεν (με) εντυπωσίασε. Αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "επαγγελματική νίκη". Μπήκε δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο, έριξε ρυθμό όταν ο Βόλος έκλεισε τον... αεροδιάδρομο μπροστά από τον Πινέδα αλλά παρέμεινε κυριαρχική (βρίσκοντας και γκολ).

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου... ξέχασε να βγει στο γήπεδο, επανήλθε "κλειδώνοντας" το ματς με δεύτερο γκολ κι έριξε ρυθμούς κάνοντας συντήρηση (μετά το 2-0). Αυτή ήταν σε πολύ γενικές γραμμές η εικόνα της αναμέτρησης στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην προσπάθειά μας να μαντέψουμε ενδεκάδα πήγαμε για ακόμη μία φορά... κουβά. Για να δικαιολογηθούμε, την ώρα που αναρτήσαμε το pregame άρθρο δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι θα μείνουν εκτός αποστολής ο Βίντα, ο Μουκουντί και (κυρίως) ο Λιβάι.

Στην καλή (αλλά όχι τόσο καλή όσο θα θέλαμε) εικόνα της ΑΕΚ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις πολλές απουσίες (και μάλιστα κάποιες από αυτές ήταν της τελευταίας στιγμής). Υπενθυμίζουμε ότι εκτός αποστολής έμειναν (για διαφορετικούς λόγους) οι Γκαρσία, Βίντα, Μουκουντί, Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, Μπρινιόλι.

Έξι λόγοι για χαμόγελο:

1) Η νίκη. Πάντα όταν νικά η ομάδα σου, χαμογελάς. Εύκολα ή δύσκολα, με καλή ή μέτρια απόδοση αυτό που μετρά στο τέλος της "μάχης" είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

2) Η επιστροφή του Γιόνσον. Ο Γενς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή μετά τον (σοβαρό) τραυματισμό του. Στο 83ο λεπτό πέρασε στην θέση του Σιμάνσκι, αγωνίσθηκε για 15 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) καταγράφοντας την πρώτη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα.

3) Το ντεμπούτο του Τσιλούλη. Ευχάριστη και συγκινητική στιγμή. Για πρώτη φορά σε αποστολή και (από το 89ο λεπτό και για εννέα λεπτά) για πρώτη φορά στο χορτάρι σε επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν (μπορώ να) ξέρω τι εξέλιξη θα έχει ο Τσιλούλης στην ΑΕΚ, αλλά η ιστορία του εμπνέει.

4) Το ντεμπούτο με γκολ του Πιερό. Ήρθε πριν από λίγες ημέρες. Με ελάχιστες προπονήσεις με την νέα του ομάδα και χωρίς καν να γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του μπήκε και έδειξε όλα τα στοιχεία για τα οποία τον αποκτήσαμε. Μόλις προσαρμοστεί (αλλά και οι συμπαίκτες του σε αυτόν) θα τον δούμε ακόμη καλύτερο.

5) Η πρώτη συμμετοχή του Μήτογλου στην φετινή σεζόν. Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το αν ο Ντίνος Μήτογλου είναι "αδικημένος" ή όχι. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά όταν υπάρχει μπροστά σου ο Βίντα πάνω στον οποίο είναι "χτισμένη" και δομημένη όλη η ΑΕΚ (ο Ντομαγκόι είναι ο προπονητής της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο) λογικό είναι να μην βρίσκεις ευκαιρίες. Κόντρα στον Βόλο κατέγραψε την παρθενική του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα (και γενικότερα στην σεζόν) κι ήταν πολύ καλός.

6) Το μηδέν παθητικό. Όσο κι αν συνηθίζουμε να λέμε (ή να ακούμε) ότι "ΑΕΚ σημαίνει επίθεση" οι άμυνες δίνουν τους τίτλους. Την πρώτη χρονιά η ΑΕΚ πέτυχε 69 γκολ και δέχθηκε 17 κατακτώντας το πρωτάθλημα. Πέρυσι πέτυχε περισσότερα (80), αλλά δέχθηκε και περισσότερα (35) με αποτέλεσμα την δεύτερη θέση. Αυτό δείχνει τι σημαίνει η καλή ανασταλτική λειτουργία στην κούρσα του πρωταθλητισμού. Στα καλοκαιρινά προκριματικά της Ευρώπης δεχθήκαμε έξι τέρματα (σε τέσσερα ματς) και πήγαμε σπίτι μας πολύ νωρίς. Στο πρωτάθλημα (επίσης σε τέσσερα ματς) έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ κι είμαστε στην κορυφή. Οπότε το να κρατάς το "μηδέν" στην εστία σου είναι λόγος να χαμογελάς.

Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

ΑΕΚ - Βόλος 2-0
2 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
54% Κατοχή 46%
15 Τελικές προσπάθειες 9
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
3 Κεφαλιές 1
1 Αποκρούσεις 3
15 Επεμβάσεις 19
19 Κλεψίματα 18
14 Φάουλ 14
2 Οφσάιντ 1
3 Κόρνερ 5
33 Λάθη 26
15/25 Γεμίσματα 4/17

Σε ατομικό επίπεδο, Πιερό, Κοϊτά οι σκόρερ, σε Ρότα και Λιούμπισιτς πιστώθηκαν οι δύο ασίστ. Ο Κοϊτά είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (τέσσερις), εντυπωσιακή η ευστοχία του Πιερό (1/1), αλλά και το ότι υπήρξαν τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με περισσότερες τελικές από τον σέντερ φορ της ομάδας.

4/4 εύστοχα γεμίσματα για τον Κοϊτά, 3/4 για τον Πινέδα, 3/5 για τον (κορυφαίο κατ εμέ του αγώνα) Ρότα. Μεγαλύτερη συνεισφορά στο passing game είχαν ο Κοϊτά (επτά πάσες) ακολουθούμενος από τον Λιούμπισιτς (έξι) ενώ πέντε ποδοσφαιριστές (Σιμάνσκι, Ελίασον, Πήλιος, Στρακόσα, Πιερό) είχαν από τέσσερις.

"Λιούμπι", Πιερό και Κοϊτά υπέπεσαν στα περισσότερα λάθη (από πέντε), τέσσερα είχε ο Ελίασον. Μεγαλύτερος "κλέφτης" ο Στρακόσα (τέσσερα), από τρία κλεψίματα είχαν ο Ρότα και ο Πινέδα. Από τρεις επεμβάσεις για Στρακόσα (που είχε και μία απόκρουση) και Μήτογλου.

Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσε ο Πήλιος (τέσσερα), τα περισσότερα κέρδισαν ο Κοϊτά (τέσσερα) και ο Ρότα (τρία). "Κιτρινίστηκαν" ο Πιερό και ο Μήτογλου (από τον θεούλη που κράτησε... 15 λεπτά καθυστερήσεις, επτά στο πρώτο και οκτώ στο δεύτερο ημίχρονο!).

Συνεχίζουμε, μας περιμένει η Καλλιθέα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής (22 Σεπτεμβρίου 2024, 21:00) στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé