Χαλαρή νίκη και κορυφή (με συγκατοίκους) για την ΑΕΚ

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 4η αγωνιστική της Super League 2024-2025. Παρθενικό γκολ για τον Πιερό που άνοιξε το σκορ, παρθενική εμφάνιση για την Τσιλούλη που πέρασε ως αλλαγή.

Πριν από την σέντρα της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στον Βόλο ο Ματίας Αλμέιδα συμπλήρωσε εκατό (100) "επίσημα" παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ.

Εκτός αποστολής έμειναν (για διαφορετικούς λόγους) οι Γκαρσία, Βίντα, Μουκουντί, Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, Μπρινιόλι. Στον αντίποδα επέστρεψε σε αποστολή μετά τον τραυματισμό του ο Γιόνσον (και αγωνίσθηκε ως αλλαγή), ενώ ο Τσιλούλης συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά (κι εν τέλει πήρε χρόνο συμμετοχής).

Με την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στην κορυφή έχοντας από δέκα βαθμούς ο καθένας.

Το "φιλμ" της αναμέτρησης στην Νέα Φιλαδέλφεια:

3' Εξαιρετικό και δυνατό σουτ του Κοϊτά εκτός περιοχής, η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κόβατς.

11' Εκπληκτική επέμβαση του Κόβατς στην αριστερή του γωνία σε φαλτσαριστό πλασέ του Πινέδα με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ρότα κόντραρε σε σώματα.

20' Κεφαλιά του Κάλενς μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Κοϊτά, η μπάλα μακριά από την εστία του Κόβατς, άουτ.

22' ΓΚΟΛ 1-0. Ο Πιερό "τσίμπησε" την μπάλα στο κέντρο και πάσαρε δεξιά, σέντρα του Ρότα, ο Φραντζί Πιερό με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ με το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα της ΑΕΚ.

31' Προσποιήσεις και συρτό σουτ του Κοϊτά με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Κόβατς.

44' Μετά από ωραία μπαλιά - σέντρα του Φεράρι, ο αμαρκάριστος Μεντιέτα σούταρε πάνω στην κίνηση πέφτοντας και ήταν άστοχος.

45+1' Συρτό σουτ του Πινέδα, το οποίο έκοψε με τάκλιν ο Καλογερόπουλος, στην εξέλιξη της φάσης έπιασε το άστοχο μακρινό σουτ του Ρότα.

47' Ο Φεράρι πάτησε μεγάλη περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση και αριστερά, για να αποκρούσει στην κλειστή του γωνία ο Στρακόσα.

53' ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Ο Κοϊτά εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, πετάχτηκε ο Πήλιος και ο Μύγας, η μπάλα στρώθηκε στον Αλεξάντερ Κάλενς ο οποίος εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς θεωρήθηκε σε θέση οφσάιντ ο Πήλιος.

61' Πιερό και Κοϊτά συνεργάστηκαν, με το πλασέ του Ελίασον να κοντράρει και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

62' ΓΚΟΛ 2-0. Μετά από γύρισμα του Λιούμπισιτς που κράτησε την μπάλα στην περιοχή παρά το μαρκάρισμα του Κορέα, ο Κοϊτά πλάσαρε με την μία, η μπάλα κόντραρε στον Καλογερόπουλο αναπαύθηκε στα δίχτυα του Κόβατς.

85' Ο Άμραμπατ κοντρόλαρε με το στήθος του εντός περιοχής και να κάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, με τον Κόβατς να μπλοκάρει.

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2024-25
Αγωνιστική: 4η
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Βόλος 2-0
Σκόρερ: 22' Πιερό, 62' Κοϊτά
Ημερομηνία: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Μηνούδης (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γκάγκας (Λάρισας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι (83' Γιόνσον), Πινέδα (75' Περέιρα), Λιούμπισιτς (75' Μάνταλος), Κοϊτά (89' Τσιλούλης), Ελίασον (75' Άμραμπατ), Πιερό.

Βόλος (Χοακίν Γκόνεθ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα (74' Κόντε), Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς (10' λ.τρ. Μπερνάντου), Μεντιέτα (74' Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (66' Κόμπα), Άλτμαν.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Στους δύο τρίτος (δεν) χωρεί;

Χαλαρά 2-0 τον Βόλο, χαλαρά επιστροφή στην κορυφή

Μπράβο Σταύρο (Player of the Month August 2024)

Αποχαιρετούμε τον Djibril Sidibé