Η «μυθική» εμφάνιση του Ρότα στο Wembley!

Εθνική Ελλάδος - Ρότα
«Η όμορφη και διδακτική ιστορία του Λάζαρου Ρότα.» Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου που αναρτήσαμε προ ημερών με αφορμή τις εκατό (100) συμμετοχές του δεξιοπόδαρου ακραίου αμυντικού με την φανέλα της ΑΕΚ.

Και ήρθε η καταπληκτική εμφάνιση του Λάζαρου (όπως και όλης της Εθνικής μας) στο "μυθικό" Wembley να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μας! Είναι αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «εμφάνιση καριέρας».

Απροσπέλαστος στην κυριολεξία του όρου. Όποιον Άγγλο ποδοσφαιριστή είχε από την πλευρά του τον "κατάπιε"! Ένταση, πάθος, τακτική προσήλωση όλα στον υπερθετικό βαθμό. Και (κυρίως) όλα αυτά απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο δηλαδή!

Ο Λάζαρος έχει αγωνισθεί και στα τρία παιχνίδια της Εθνικής μας στο Nations League, βασικός και αναντικατάστατος. Στα τρία παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε μόλις ένα τέρμα (το χθεσινό του Μπέλιγχαμ). Και στα τρία αγωνίσθηκε στην φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Εξαίρεση αποτελεί το πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με την Ιρλανδία, στον οποίο όταν η Εθνική μας βρισκόταν σε φάση επίθεσης - δημιουργίας γύριζε ως τρίτο στόπερ (στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψε στα καθήκοντα του δεξιού μπακ). Βέβαια κατά κανόνα έτσι τον χρησιμοποιεί ο Γιοβάνοβιτς, απλά σε εκείνο το ματς ήταν πιο έντονο και "ξεκάθαρο".

Σύμφωνα με τα "επίσημα" στατιστικά της διοργανώτριας UEFA, ο Ρότα έχει -μεταξύ άλλων- τρία επιτυχημένα τάκλιν (ένα ανά παιχνίδι) και 15 ανακτήσεις μπάλας (πέντε ανά ματς).

Υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις πάσες: 131/146, δηλαδή 87.67%. Και όλα αυτά έχοντας υποπέσει σε μόλις τρία φάουλ (παρότι αμυντικός). Συνοπτικά η εικόνα του Λάζαρου Ρότα στα τρία παιχνίδια της Εθνικής μας στο Nations League:

Lazaros Rota | Greece | AEK Athens


3 Matches played
270 Minutes played (90 avg. per match)
0 Goals
3 Tackles
1 avg. per match
15 Balls recovered (5 avg. per match)
87.67% Passing accuracy (%)
0 Yellow cards
0 Red cards
7 Clearances attempted
87,67 Passing accuracy (%)
131/146 Passes completed
5 Free-kicks taken
187 Times in possession
3 Fouls committed
4 Fouls suffered

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η όμορφη και διδακτική ιστορία του Λάζαρου Ρότα

Η «κατάρα» της δεύτερης αγωνιστικής

Καλώς ήρθες Paolo (Fernandes) στην ΑΕΚ!

1-0 την Νόα και... τέλος η Ευρώπη!