Οι δύο περσινές ισοπαλίες και η εκτός έδρας παρουσία της ΑΕΚ

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ
Στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών θα βρεθεί το βράδυ η ΑΕΚ φιλοξενούμενη του Πανσερραϊκού για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2024-2025. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζω για Πανσερραϊκό είναι οι δύο περσινές (αυτοκτονικές) ισοπαλίες. Εκείνο το 1-1 στην Νέα Φιλαδέλφεια με 82% κατοχή μπάλας, 34 τελικές προσπάθειες, 5.61 xGoals, 61 γεμίσματα (τα μισά εύστοχα), διψήφιο αριθμό κλασικών ευκαιριών και διψήφιο αριθμό κόρνερ που ανάγκασε την ομάδα των Σερρών σε επτά (7) αποκρούσεις και 36 επεμβάσεις και το άλλο, το 2-2 στις Σέρρες, με την ΑΕΚ να προηγείται δύο φορές, να αγωνίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου με παίκτη περισσότερο και τελικά να δέχεται ένα αστείο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Η... εκτός έδρας ΑΕΚ!

Το φοβάμαι το βραδινό παιχνίδι στις Σέρρες; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Και ο (βασικός) λόγος είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει "μονταριστεί" ακόμη. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη, βρίσκεται σε διαδικασία "χτισίματος". Και δεν είναι μόνο η ενσωμάτωση των νέων παικτών, είναι και το διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου (εξαιτίας και των νεών παικτών) που θέλει να παίξει ο Ματίας.

Η ΑΕΚ χρειάζεται χρόνο ακόμη, δουλεύει πάνω σε κάτι που βρίσκεται σε πρόωρη μορφή. Το ότι "ψαχνόμαστε" ακόμη το υποδηλώνει και η παρουσία της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τρία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και δύο στα Ευρωπαϊκά προκριματικά του καλοκαιριού. Στα πέντε παιχνίδια έχουμε δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Δια του λόγου το αληθές:

Super League 2024-2025
➩ 3η αγωνιστική: Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3
➩ 5η αγωνιστική: Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-0
➩ 7η αγωνιστική: Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-0

Conference League 2024-2025
➩ Inter Club d'Escaldes - ΑΕΚ 0-4
➩ FC Noah - ΑΕΚ 3-1

Ο Πανσερραϊκός

Επτά βαθμοί σε οκτώ παιχνίδια ο μέχρι τώρα απολογισμός του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα. Δύο νίκες - μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Σκόραρε δέκα (10) φορές, δέχθηκε 16 τέρματα (μέσο όρο δύο ανά αγώνα). Έχει 94 τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (11,8 ανά ματς) αριθμός θεωρώ υψηλός για ομάδα που παλεύει για την παραμονή. Σκοράρει ένα γκολ ανά 9,4 τελικές. Του πιστώθηκαν έξι (6) ασίστ, ενώ έχει ακόμη 200 πάσες και 283 λάθη. Ο Πανσερραϊκός έχει υποπέσει σε 119 φάουλ κι έχει κερδίσει 114. Κορυφαίος του σκόρερ (και δεύτερος στο πρωτάθλημα) είναι ο Ισπανός επιθετικός Χεφτέ Μπετανκόρ με πέντε τέρματα, ενώ κορυφαίος στις ασίστ είναι ο Μοχάμεντ Φάρες με δύο.

Η αποστολή του Πανσερραϊκού

Μπορεί η ΑΕΚ να μην ανακοινώνει αποστολή, οι αντίπαλοί της όμως το κάνουν. 22 (οι δύο θα "κοπούν" λίγο πριν την έναρξη του αγώνα) οι επιλογές του Χουάν Φεράντο. Πρόκειται για τους: Γκουγκεσασβίλι, Κατσίκα, Σακαλίδη, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Καρασαλίδη, Καραμανώλη, Φαρές, Πεταυράκη, Κουτσογούλα, Δεληγιαννίδη, Στάικο, Καπτούμ, Ζελέν, Τομάς, Ντέλετιτς, Τέρζιτς, Χατζηστραβό, Σαλαζάρ, Μασκανάκη, Μπετανκόρ, Γκίγκιτς.

Η παράδοση

Προβάδισμα δύο νικών (10-8) και -πέντε τερμάτων για την ΑΕΚ (28-23) σε σύνολο 25 αναμετρήσεων σε επίπεδο πρωταθλήματος στις Σέρρες, με την παράδοση να είναι σχετικά "μοιρασμένη" (ελαφρύ προβάδισμα της ΑΕΚ). Συνοπτικά το παρελθόν των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 25
Νίκες Πανσερραϊκού: 8
Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΑΕΚ: 10
Τέρματα: 23-28

Η προαναγγελία της Super League

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Οι δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στο περσινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν ισόπαλες. Στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον Α’ Γύρο έμειναν στο 1-1 και στις Σέρρες για τον Β’ Γύρο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2.

Η προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2010-11, όταν οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 εντός έδρας και 3-1 στις Σέρρες.

Τα τρία από τα έξι τελευταία τους παιχνίδια και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία, αφού ο Πανσερραϊκός είχε αποσπάσει 0-0 στις 15 Νοεμβρίου 2008 στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Συνολικά έχουν βρεθεί για το πρωτάθλημα 25 φορές με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό και από τις πρώτες αναμετρήσεις τους η ομάδα των Σερρών είχε χτίσει μια παράδοση, στην οποία δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα της ως γηπεδούχος, ενώ στα πρώτα έντεκα είχε δύο ήττες.

Από τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της και επικράτησε στα οκτώ από τα 14 ματς που έδωσαν στις Σέρρες και αντέστρεψε τις ισορροπίες.

Το πιο συχνό σκορ βέβαια μεταξύ τους είναι το 1-1 που έχει παρουσιαστεί πέντε φορές και ακολουθούν οι νίκες της ΑΕΚ με 1-0 και του Πανσερραϊκού με 2-0 που έχουν από τέσσερις εμφανίσεις.

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ είναι με 5-1 στις 8 Μαρτίου 2009 με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο να σημειώνουν από δύο τέρματα και το άλλο να έρχεται από τον Σκόκο.

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2024-25
Αγωνιστική: 9η
Αναμέτρηση: Πανσερραϊκός - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Σερρών

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας)
4ος διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Κατοίκος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σε ποιον αρέσει η... σούπα;

Η όμορφη και διδακτική ιστορία του Λάζαρου Ρότα

Η «μυθική» εμφάνιση του Ρότα στο Wembley!

Καλώς ήρθες Paolo (Fernandes) στην ΑΕΚ!

Οι (πρόσφατες) αναμνήσεις από το Αγρίνιο