Ρεσιτάλ αστοχίας (και) στις Σέρρες!

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ
Το φοβάμαι το βραδινό παιχνίδι στις Σέρρες; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Και ο (βασικός) λόγος είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει "μονταριστεί" ακόμη. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη, βρίσκεται σε διαδικασία "χτισίματος". Και δεν είναι μόνο η ενσωμάτωση των νέων παικτών, είναι και το διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου (εξαιτίας και των νεών παικτών) που θέλει να παίξει ο Ματίας. Η ΑΕΚ χρειάζεται χρόνο ακόμη, δουλεύει πάνω σε κάτι που βρίσκεται σε πρόωρη μορφή.

Αυτό έγραφα στην προαναγγελία της αναμέτρησης στις Σέρρες και λίγες ώρες αργότερα... (δυστυχώς) δικαιώθηκα! 27 τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ (28 σύμφωνα με το sofascore και την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ), μηδέν γκολ. Δύο τελικές ο Πανσερραϊκός, ένα γκολ και ένα δοκάρι!!!

Με αυτά και με αυτά παραμένουμε χωρίς νίκη εδώ και έναν μήνα, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2024. Μετά το νικηφόρο 2-0 με τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ήττες σε Αγρίνιο και Σέρρες και εντός έδρας ισοπαλία με ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ δεν έθελξε (σε ένα ακόμη παιχνίδι) με την απόδοσή της, αλλά στις 27 τελικές (οι 19 εντός περιοχής) πρέπει να σκοράρεις. Σε διψήφιο αριθμό κόρνερ (11) πρέπει -έστω μία φορά- να απειλήσεις. Όταν υποχρεώνεις τον αντίπαλό σου σε τέσσερις αποκρούσεις και 44 επεμβάσεις, δεν γίνεται να ολοκληρώνεις το παιχνίδι με μηδέν ενεργητικό.

Μπορούμε να συζητήσουμε για τον σχηματισμό (τον ίδιο επέλεξε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ματίας, παρότι δεν του "βγήκε" με τον ΠΑΟΚ, αυτό κάτι σημαίνει), μπορούμε να συζητήσουμε για τις θέσεις των ποδοσφαιριστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το ποιοι υστέρησαν ή ποιοι στάθηκαν στον ύψος τους (αν υπάρχει κανένας).

Ναι, μπορούμε να συζητήσουμε για όλα αυτά και για ακόμη περισσότερα, αλλά όταν δημιουργείς 27 τελικές προσπάθειες και δεν έχεις βρει (έστω κατά λάθος) ένα ή δύο γκολ όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι δευτερευούσης σημασίας.

Μου φαίνεται αδιανόητο ότι οι Λιβάι, Πιερό, Λαμέλα, Μαρσιάλ, Πινέδα δεν βρήκαν μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα σε 19 τελικές!!! Το ότι στα 27 σουτ - κεφαλιές, ιδιαίτερα από το "βαρύ" πυροβολικό σου και τα ακριβά σου συμβόλαια, δεν σκοράρεις δεν το χωρά ο νους μου.

Να μην είχε δημιουργήσει τόσες (πολλές) τελικές η ΑΕΚ θα ήταν άλλη η κουβέντα. Είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμία (επίσης γκέλα, 1-1) είχε μία τελική περισσότερη (28). Τι ρεσιτάλ αστοχίας είναι αυτό;

Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0
1 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
2 Τελικές προσπάθειες 27
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 11
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 8
0 Κεφαλιές 8
4 Αποκρούσεις 0
44 Επεμβάσεις 8
34 Κλεψίματα 33
9 Φάουλ 12
1 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 11
39 Λάθη 43
2/10 Γεμίσματα 17/56

Σε ατομικό επίπεδο ο Λιβάι και ο Πινέδα είχαν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (από πέντε). Τέσσερις για τον Λαμέλα, από τρεις για Πιερό, Σιμάνσκι και από δύο για Μαρσιάλ και Μάνταλο.

Κακό ποσοστό επιτυχημένων γεμισμάτων για τους περισσότερους. 4/10 ο Χατζισαφί, 3/8 για Λαμέλα και Γκατσίνοβιτς, 2/7 για Μαρσιάλ, 1/5 για τον Ελίασον και 1/4 για τον Πινέδα. Μεγαλύτερη συνεισφορά στο passing game είχαν ο Λαμέλα (εννέα), ο "Γκάτσι" (έξι), ο Μαρσιάλ και ο Σιμάνσκι (από τέσσερις).

Αλάνθαστοι οι Λιβάι, Μουκουντί, διψήφιος αριθμός λαθών για Γκατσίνοβιτς (δέκα), σε οκτώ λάθη υπέπεσε ο Λαμέλα, σε έξι ο Οντουμπάτζο. Δεν είναι τυχαίο που η στατιστική κατηγορία "Αποκρούσεις" είναι -για την ΑΕΚ- λευκή (μηδέν).

Μεγαλύτεροι "κλέφτες" ο Σιμάσνκι και ο Μουκουντί (από έξι κλεψίματα). Από τέσσερα είχαν οι Λαμέλα, Οντουμπάτζο, Πινέδα. Κορυφαίος στις επεμβάσεις ήταν ο Βίντα με τρεις, μία λιγότερη (δύο) είχε ο Μουκουντί.

Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσε ο Περέιρα (τρία, το ένα εξ αυτών ήταν το πέναλτι), τα περισσότερα (από δύο) κέρδισαν ο Γκατσίνοβιτς και ο Οντουμπάτζο. (Είναι εντυπωσιακό το ότι ο Πανσερραϊκός έβγαλε το παιχνίδι με μονοψήφιο -9- αριθμό φάουλ παρότι αμυνόταν μαζικά σχεδόν από την αρχή και με παίκτη λιγότερο.)

Αφήνουμε στην άκρη το πρωτάθλημα και εστιάζουμε στο κύπελλο όπου θα φιλοξενήσουμε την Τετάρτη τον (πρωτοπόρο) Άρη, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί ακόμη σε ντέρμπι (νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ισοπαλία με Παναθηναϊκό).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σε ποιον αρέσει η... σούπα;

Η όμορφη και διδακτική ιστορία του Λάζαρου Ρότα

Καλώς ήρθες Paolo (Fernandes) στην ΑΕΚ!

Οι δύο περσινές ισοπαλίες και η εκτός έδρας παρουσία της ΑΕΚ

Ζαλίζει η κορυφή; Η απάντηση στο Αγρίνιο!