Ζαλίζει η κορυφή; Η απάντηση στο Αγρίνιο!

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ βρίσκεται στο Αγρίνιο ως πρωτοπόρος μετά από έξι αγωνιστικές. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (μαζί με τον ΠΑΟΚ, έχουν από ένδεκα γκολ) και την καλύτερη άμυνα με μόλις ένα τέρμα παθητικό. Έχει δημιουργήσει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες και έχει δεχθεί τις λιγότερες.

Πρωτεύει και στην (στατιστική) κατηγορία των ασίστ (οκτώ, όσες και ο Ολυμπιακός). Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα (παρά τις δύο "γκέλες") και (μετά την έκτη αγωνιστική) η πρώτη φορά που βρίσκεται στην κορυφή χωρίς συγκάτοικο. Για το τι σηματοδότησε το Αγρίνιο στην εικόνα της ΑΕΚ τις δύο προηγούμενες σεζόν έχουμε αναφερθεί ήδη. Λοιπόν, "ζαλίζει" η κορυφή; Υπομονή λίγες ώρες ακόμη...

Οι απουσίες

Η ΑΕΚ, όπως το συνηθίζει, δεν ανακοινώνει αποστολή πριν από τα παιχνίδια της. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δημοσιοποιηθεί το φύλλο αγώνος για να γνωρίζουμε ποιοι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός. Οι δεδομένες απουσίες είναι του Μουκουντί και του Οντουμπάτζο που είναι τραυματίες και του Πέτρου Μάνταλου που δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του σε ετούτο το ματς. Λαμέλα, Μαρσιάλ, Λιβάι και Γκατσίνοβιτς έχουν επανέλθει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και μένει να δούμε πόσοι και ποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στην τελική εικοσάδα.

Πιθανή ενδεκάδα

Πιθανολογώ ότι δεν θα δούμε διαφορές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή Στρακόσα στο τέρμα, Ρότα - Βίντα - Κάλενς - Πήλιος στην άμυνα (από δεξιά προς αριστερά), Σιμάνσκι και Περέιρα στην μεσαία γραμμή, Ελίασον δεξιά, Κοϊτά αριστερά, Πιερό στην κορυφή και Πινέδα στο "δέκα". Για να δούμε, μας κρύβει κάποια έκπληξη (και σήμερα) ο Ματίας;

Η αποστολή του Παναιτωλικού

Μπορεί η ΑΕΚ να μην ανακοινώνει αποστολή, οι αντίπαλοί της όμως το κάνουν. 21 (ο ένας θα "κοπεί" λίγο πριν την έναρξη του αγώνα) οι επιλογές του Γιάννη Πετράκη. Πρόκειται για τους: Αγαπάκη, Μπακάκη, Μπελεβώνη, Μπουζούκη, Τσάβες, Ντίας, Γαλιάτσο, Κοντούρη, Λαχούντ, Λιάβα, Λομόνακο, Λουΐς, Μαϊντέβατς, Μαυρία, Νικολάου, Παντελάκη, Πέρες, Ρόα, Σιέλη, Στάγιτς, Στεργιάκη.

Η παράδοση

Προβάδισμα πέντε νικών (8-3) και 13 τερμάτων για την ΑΕΚ (25-12) σε σύνολο δώδεκα αγώνων σε επίπεδο πρωταθλήματος στο Αγρίνιο. Συνοπτικά το παρελθόν των δύο ομάδων με γηπεδούχο το Παναιτωλικό σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 12
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλία: 1
Νίκες ΑΕΚ: 8
Τέρματα: 12-25

Η προαναγγελία της Super League

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ -στις τρεις από τις οποίες δεν δέχθηκε ούτε γκολ - η περσινή τους αναμέτρηση στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία (2-2).

Αυτή ήταν η πρώτη στην ισοπαλία στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής / Super League ανάμεσα στις δύο ομάδες. Υπήρχαν οκτώ νίκες τις ΑΕΚ και τρεις του Παναιτωλικού στις έντεκα προηγούμενες.

Στα επτά από τα δώδεκα έχουν σκοράρει και οι δύο, ενώ υπάρχουν τέσσερις νίκες της ΑΕΚ χωρίς να δεχθεί γκολ και δύο του Παναιτωλικού.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού στην έδρα του με την ΑΕΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 με 2-1 (26’, 51’ Καμαρά - 76’ Σιμόες), ενώ με το ίδιο σκορ είναι και η τελευταία νίκη της ομάδας του Αγρινίου σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Κιτρινόμαυρους, η οποία έγινε στο ΟΑΚΑ στις 16 Ιανουαρίου 2022.

Η ΑΕΚ το 2017-18 σημείωσε την ευρύτερη νίκη της στο Αγρίνιο, με σκορ 4-1. Οι Μπακατσέτας (6’), Χριστοδουλόπουλος (36’), Αραούχο (44’), Λόπες (61’) σκόραραν για τους Κιτρινόμαυρους, ενώ ο Μοράρ στο 68ο λεπτό μείωσε για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη συνάντηση της ιστορίας τους είχε γίνει στο Αγρίνιο στις 4 Ιανουαρίου 1976, στην παρθενική χρονιά του Παναιτωλικού στην Α’ Εθνική και η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1. Ο Αλεξιαδης ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του Αγρινίου, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν οι Δέδες (5’), Νικολάου (13’) και Παπαϊωάννου (43’).

Πρωτάθλημα: Super League
Αγωνιστική περίοδος: 2024-25
Αγωνιστική: 7η
Αναμέτρηση: Παναιτωλικός - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
Ώρα έναρξης: 19:30
Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)
Βοηθοί: Κορόνας (Πειραιά), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
AVAR: Νικολακόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αχαΐας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Μεγάλη νίκη και πρωτιά από μία κυνική ΑΕΚ | videos

Ο Άμραμπατ (ξε)πέρασε τον Δομάζο

Υπέρ της Saint Etienne η πλάστιγγα

Το σερί (με τον Παναθηναϊκό) επεκτείνεται