Τελικά... ζαλίζει η κορυφή | Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα

ΑΕΚ
Κάποτε θα γινόταν κι αυτό, θα "ερχόταν" η παρθενική ήττα στο πρωτάθλημα (και δεύτερη στην σεζόν, καθώς υπάρχει και εκείνη στην Αρμενία). Όμως όταν έρχεται στο Αγρίνιο θεωρείται (δικαίως) "γκέλα", όπως και το να έχεις "πετάξει" επτά βαθμούς απέναντι σε Λαμία, Καλλιθέα και Παναιτωλικό στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Έγραφα την περασμένη Πέμπτη:

«Πιστεύω (και ελπίζω) ότι τα (περσινά) παθήματα να (μας) έγιναν μαθήματα. Έχουμε κάνει ήδη δύο... δώρα (ισοπαλίες με Λαμία και Καλλιθέα), είναι... νωρίς για τρίτο. (Τα δώρα πρέπει να τα δίνει ο Άγιος Βασίλης την πρωτοχρονιά!!!)»

Μία "γκέλα" είναι στο πρόγραμμα. Δεν "τράβηξε" η ομάδα, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, δεν έμπαινε η μπάλα, δεν, δεν, δεν... Τρεις σε μόλις επτά ματς όμως δεν είναι στο πρόγραμμα (όταν κάνεις πρωταθλητισμό) και αποτελεί λόγο (σοβαρού) προβληματισμού.

Ναι, η ΑΕΚ δεν είναι (ακόμη) πολύ καλά, δεν πατάει το πόδι στο γκάζι, αλλά δεν υπήρχε παιχνίδι που να μην ήταν καλύτερη από τον (εκάστοτε) αντίπαλό της και τα στατιστικά που δημοσιεύουμε μετά από κάθε αγώνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Κάτι λείπει, τι όμως;

Η απάντηση πρέπει να δοθεί από τους ανθρώπους του συλλόγου και κυρίως από το τεχνικό επιτελείο. Από αυτούς δηλαδή που βιώνουν την καθημερινότητα της ομάδας. Εμείς μόνο τα παιχνίδια παρακολουθούμε, όσα γίνονται καθημερινά δεν τα γνωρίζουμε (και δεν είναι δουλειά μας να τα γνωρίζουμε).

Τι είδαμε στο Αγρίνιο; Μέσες - άκρες την ΑΕΚ των προηγούμενων αγώνων. Συμβατικά καλή, με όχι ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, που παίζει πιο συντηρητικά (από όσο θα θέλαμε και την απολαύσαμε την χρονιά του νταμπλ). Δημιουργεί τελικές. Αν βρει γκολ (και ανοίξει το σκορ) νικά, αν όχι... τρεις γκέλες.

Με τρομάζει πόσο πολύ στηριζόμαστε σε έναν (νέο) ποδοσφαιριστή, ο οποίος τώρα μαθαίνει την ομάδα και τον μαθαίνουν. Εντός με Βόλο, σέντρα Ρότα - κεφαλιά Πιερό 1-0. 2-0 ολοκληρώθηκε το ματς. Ακολουθεί το παιχνίδι στην Λεωφόρο με την Καλλιθέα. Τρεις κεφαλιές ο Πιερό, δεν βρήκε δίχτυα και 0-0. Εντός με Παναθηναϊκό, σέντρα Ρότα - κεφαλιά Πιερό 1-0. 2-0 ολοκληρώθηκε το ματς. Αγρίνιο σέντρα Ρότα - άστοχη κεφαλιά Πιερό έμεινε στο μηδέν η ΑΕΚ και ηττήθηκε!

Όταν ο πρώτος σου σκόρερ (Πιερό - δύο γκολ, όσα και ο Κοϊτά) ήρθε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, όταν πρώτος σου παίκτης σε ασίστ είναι ο Ρότα κι όταν οι μισές σου ασίστ (4/8) προέρχονται από αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές (Ρότα, Πήλιος, Σιμάνσκι) νομίζω ότι κάτι δείχνει.

Στο Αγρίνιο δημιουργήσαμε 18 τελικές προσπάθειες (17 αναφέρει η ιστοσελίδα της ΠΑΕ, 19 η Sofascore), οι ένδεκα (11) εντός περιοχής, μόλις οι τρεις όμως ήταν στην εστία. Και αυτό δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με τις (άστοχες) εκτελέσεις, αλλά με την τελική πάσα (όταν ο Ρότα είναι ο κορυφαίος σε ασίστ όπως γράφουμε παραπάνω).

Αξιοσημείωτο ότι με την συμπλήρωση επτά αγώνων πρωταθλήματος οι Ελίασον, Πινέδα, Περέιρα, Κοϊτά, Λιβάι, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς έχουν (ατομικά και στο σύνολο) ΜΗΔΕΝ ασίστ!!! Στεφτείτε το λίγο, οι Ρότα, Πήλιος, Σιμάνσκι έχουν ασίστ και ο (mister assistman) Ελίασον (16 ασίστ στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα) ή ο Ορμπελίν έχουν "κολλήσει" στο μηδέν δεν δείχνει (και είναι) σχήμα οξύμωρο;

Αφελής (ή μάλλον ερασιτεχνική) η αντιμετώπιση του αγώνα από την πλευρά της ΑΕΚ στις δύο φορές που αγωνίσθηκε με παίκτη λιγότερο λόγω του τραυματισμού στο κεφάλι του Βίντα. Στην δεύτερη φορά μάλιστα δεχθήκαμε και το γκολ. Σοκαριστική η εικόνα της ομάδας (και οι επιλογές του προπονητή) όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Διαβάστε την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης της έβδομης αγωνιστικής στο γήπεδο του Παναιτωλικού με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής:

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-0
1 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
12 Τελικές προσπάθειες 18
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7
1 Κεφαλιές 3
3 Αποκρούσεις 6
32 Επεμβάσεις 8
27 Κλεψίματα 22
13 Φάουλ 14
0 Οφσάιντ 1
4 Κόρνερ 4
31 Λάθη 29
6/12 Γεμίσματα 15/40

Για την διαιτησία του Πουλικίδη, που έχει προκαλέσει "σκόνη" και συζήτηση από χθες, δεν θα κάνω αναφορά. Ήταν - δεν ήταν πέναλτι στον Περέιρα, ήταν - δεν ήταν πέναλτι το χέρι στο τέλος. Δεν το έκανα στα προηγούμενα ματς, δεν θα το κάνω και τώρα.

Μία (ελαφρώς χιουμοριστική) απορία όμως θα την εκφράσω: το να βγαίνει κίτρινη χωρίς να υπάρχει καν φάουλ είναι καινούρια ντιρεκτίβα; Κίτρινη στον Σιμάνσκι στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό χωρίς να έχει γίνει φάουλ (καθαρή προβολή στην μπάλα) και κίτρινη στον Πιερό στο Αγρίνιο για διεκδίκηση κεφάλι με κεφάλι στον αέρα! Δεν φθάνει που δίνεις φάουλ (που δεν υπάρχει) τιμωρείς (το... μη φάουλ) και με κάρτα; Καινούρια (διαιτητική) μόδα είναι αυτή;

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Μεγάλη νίκη και πρωτιά από μία κυνική ΑΕΚ | videos

Ο Άμραμπατ (ξε)πέρασε τον Δομάζο

Υπέρ της Saint Etienne η πλάστιγγα

Το σερί (με τον Παναθηναϊκό) επεκτείνεται